Heeft de politieke en economische situatie invloed op uitbesteding naar Suriname?

Home/faq/Heeft de politieke en economische situatie invloed op uitbesteding naar Suriname?

Heeft de politieke en economische situatie invloed op uitbesteding naar Suriname?

Heeft de huidige politieke situatie invloed op het uitbesteden van werk naar Suriname?

Suriname heeft als staatsvorm een parlementaire democratie en regeringen hebben de afgelopen 30 jaar iedere keer hun termijn volledig uitgezeten. Statistisch is dat zeer goed, maar in de praktijk merken wij enige onrust. De huidige politieke situatie komt onstabiel over en deze is voor de Surinaamse bevolking voelbaar.

Tijdens de crisis van 2013-2015 heeft Suriname een economische groei gekend van 6% per jaar, terwijl de wereldeconomie in crisis was. Echter merken wij sinds 2017 dat het met de Surinaamse economie  slecht gesteld is en dat er onvrede heerst over de economische situatie. Burgers gaan de straat op en protesteren. Overigens niet veel anders dan in Europese landen als Frankrijk en Italië. Inkomsten van de Surinaamse overheid zijn afhankelijk van de olie- en goudprijzen. Doordat de prijzen de afgelopen jaren gedaald zijn, heeft de overheid daarmee zeer lage inkomsten.

Alembo werkt jarenlang vanuit Suriname

Desondanks merken Alembo en haar medewerkers niet veel van de economische situatie. Alembo werkt sinds 2005 vanuit Suriname en heeft goede contacten met de Nederlandse ambassade. Bovendien zorgen wij heel goed voor ons personeel; zij kregen de optie om in Euro’s betaald te worden. Onze klanten zijn voornamelijk in Europa en ook onze inkomsten zijn in Euro’s. Daarmee zijn Alembo en haar medewerkers relatief afgeschermd van de lokale economische ontwikkelingen. Dit stimuleert de inzet van onze medewerkers.

Uitstekende samenwerking

De verstandhouding tussen Nederland en Suriname is op regeringsniveau zakelijk te noemen en op werkniveau is er een zeer vriendelijke coöperatieve samenwerking. De dagelijkse werkzaamheden van onze Alembo medewerkers vanuit Suriname gaan uitstekend! Met onze Nederlandse en Belgische klanten wordt altijd praktisch en prettig samengewerkt.

                                                                                      

Wilt u meer weten over Alembo. Bekijk onze infomercial en maak kennis met onze medewerkers.  Maak ook gerust een afspraak met onze accountmanager.

2018-08-23T16:47:03+02:00maart 2nd, 2017|
Go to Top