DETA – De toekomst van transcriptie

Home/Blog/DETA – De toekomst van transcriptie

DETA – De toekomst van transcriptie

Herbarium en Entomologie collecties bevatten (vaak) miljoenen exemplaren van verborgen plantenschatten- en andere biologische vondsten. Deze collecties zijn essentieel voor de wetenschap en de toekomst. Zonder deze exemplaren zou er bijvoorbeeld geen vergelijkingsmaterialen voor onderzoeken, geen vaststelling van wetenschappelijke vondsten of tijds documentatie zijn. Met het internet, en daarmee de digitalisering van niet gestructureerde informatie, moeten musea en andere instituten geloven aan het online beheren en bijhouden van deze enorme informatie schatten. Eén van de belangrijkste functies is niet alleen het bijhouden, maar ook het verschaffen van online informatie.

Door de omvang en complexiteit van de collecties is het niet verwonderlijk dat het beheren en bijhouden veel geld en tijd kost. Ook kan de kwaliteit niet goed worden gewaarborgd, onder andere door de verouderde software die wordt gebruikt.

DETA, of de Data Entry en Transcriptie Applicatie, is een door Alembo ontwikkelde applicatie voor het digitaliseren van Herbarium vellen, formulieren en Entomologie collecties. Door de meervoudige ingebouwde kwaliteitscontroles blijft de kwaliteit gewaarborgd en constant. De applicatie is zo ontwikkeld dat deze overal ter wereld op elk willekeurig moment geïnstalleerd en gebruikt kan worden. Door de moderne en lichte programmeertaal is DETA geschikt voor elk type computer en kunnen er teams variërend van 2 tot 200 leden tegelijkertijd in werken.

Door met DETA uw Herbarium en/of Entomologie collecties te digitaliseren bent u niet alleen verzekerd van constante kwaliteit, maar ook de beste kwaliteit. Naast snel en hoogwaardig invoeren zijn de kosten ook laag. De kosten van een licentie bedragen 9 euro per maand.

DETA: de mogelijkheden

Alembo beschikt over een team van specialisten die precies weten hoe DETA werkt, op welke manier de hoogste productiviteit en voornamelijk beste kwaliteit kan worden behaald. Het is ook mogelijk losse licenties af te nemen. Hier wordt een uitgebreide uitleg met installatie instructies bij meegeleverd.

DETA Projecten

 • Naturalis Nederland, 3,000,000 sheets

 • Plantentuin Meise I België: 600.000 sheets

 • Genève Switzerland: 98.000 sheets

 • Lyon Frankrijk: 175.000 sheets

 • Montpellier Frankrijk: 700.000 sheets

 • Luxemburg: 45.000 sheets

 • Oslo : 122.000 sheets

 • Denemarken: 29.000 sheets

 • KPZ: 1.510.000 sheets

 • Australië, Sydney: 700.000 sheets

 • Een Amerikaans Instituut: 700.000 sheets

DETA Voordelen

Herbarium vellen en Entomologie collecties invoeren tot wel 60 vellen per uur.

Per persoon instelbaar, voor een 99% correct resultaat.

Een licentie kost 9 euro per maand.

Het is een SaaS applicatie waardoor de applicatie licht en makkelijk te integreren is.

Er kunnen teams variërend van 1 – 200 of meer tegelijk, op verschillende locaties, in werken

DETA Downloads

Bekijk onderstaand filmpje over hoe Transcriptie in zijn werk gaat bij het project Nationaal Herbarium Suriname:

2019-07-01T10:05:28+02:00juni 25th, 2019|