Banken en Financiële instellingen – Backoffice outsourcing

Home/Banken en Financiële instellingen – Backoffice outsourcing
Banken en Financiële instellingen – Backoffice outsourcing2018-11-28T16:58:52+01:00

Klanten verwachten hoe langer hoe meer service, bij lagere kosten.

Banken en Financiële instellingen

Banken en Financiële instellingen staan onder druk. Klanten verwachten hoe langer hoe meer service, bij lagere kosten. Fintechs staan klaar om de posities van Banken als trusted parties over te nemen. Automatisering en digitalisering speelt een steeds grotere rol op de dagelijkse werkzaamheden. Strategieën en producten worden aangepast, steeds inspelend op de behoefte van de consument, waarbij innovatie en IT voorop staan met een 24/7 dienstverlening. De huidige modernisering is van invloed op elk segment van het bankwezen.

Door de toenemende concurrentiedruk zoeken banken naar alternatieve oplossingen om hun kosten te minimaliseren. Outsourcing van administratieve backoffice processen dragen hieraan bij. Daarmee blijven de kosten voor het verwerken van transacties beheersbaar en worden pieken sneller verwerkt.

Alembo biedt een breed scala aan backoffice outsourcing services voor bank- en financiële diensten. Het specifieke van Alembo, werken in de Nederlandse taal, is onderscheidend in Nederland en België.

Alembo biedt de volgende backoffice oplossingen:

  • Verwerken van orders, aktes en mutaties
  • Klantenservice via telefonie, webchat en e-mail
  • Informatieverrijking op basis van openbaar beschikbare informatie
  • Verwerken van formulieren en aanvragen
  • Het verwerken van jaarrekeningen en financiële administratie
  • Digitalisering van archieven

Waarom uitbesteden?

De oorspronkelijke reden van uitbesteden is kostenbesparing. Bijkomende voordelen van outsourcing zijn; het hebben van een flexibele schil en het meer kunnen focussen op kerntaken.

Klantenservice via telefonie, webchat en e-mail

Wat kan Alembo voor u betekenen?

Alembo is gevestigd in Nederland en is gespecialiseerd in het uitvoeren van operationele- en klantenservice werkzaamheden vanuit Suriname. Suriname heeft een aantal callcenters en BPO bedrijven specifiek gericht op de Nederlandstalige markt. Alembo is van die BPO bedrijven de grootste met een vestiging in Alkmaar en in Paramaribo.

Hoe zit het met de veiligheid van gegevens en met de AVG?

Juist omdat Alembo buiten Europa werkt, zijn er zeer stringente en verifieerbare maatregelen genomen om te voldoen aan de AVG. Alembo werkt conform de ISO 27.001 (informatiebeveiliging) en is door KIWA Nederland ISO 9.001 gecertificeerd.

Jaarlijks gaat KIWA Nederland naar het kantoor in Suriname om de audit uit te voeren. Ook klanten, waaronder banken, houden audits, en Alembo is voor alle uitgevoerde audits geslaagd. Het kan ook niet anders.

Voor wie werkt Alembo?

Alembo werkt voor een breed spectrum van klanten in diverse sectoren:  E-commerce, Verzekeraars, Uitgeverijen en Musea. Specifiek in de banken en financiële sector wordt gewerkt voor KBC België, een Amerikaanse bank met vestigingen in Nederland en België en Leaseplanbank.

Onze partner over Alembo en de werkzaamheden voor de Amerikaanse bank:

‘Een outsourcing partner die op een vlotte manier administratieve taken kan overnemen. Goede kwaliteit, nauwe samenwerking, snelle respons, flexibel en transparantie communicatie. Alembo is sterk gegroeid in pro-activiteit en schaalbaarheid’.

Interessant voor u?

Iedere bank en iedere financiële instelling is uniek en heeft specifieke vragen over outsourcing mogelijkheden en werkzaamheden. Bent u benieuwd wat Alembo voor u kan doen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag bij het vormgeven van een aantrekkelijke businesscase.

Go to Top