Een goede sourcing strategie voor een succesvolle samenwerking

Home/Een goede sourcing strategie voor een succesvolle samenwerking
Een goede sourcing strategie voor een succesvolle samenwerking2020-08-17T14:49:05+02:00

Een sourcing strategie is van essentieel belang

Alles zelf doen, samenwerken of uitbesteden? Deze vragen komen bij iedere organisatie regelmatig terug. Succesvolle organisaties willen niet alles zelf doen, en beseffen dat het inzetten van andere partijen nodig is voor verdere groei.

Denkt u aan sourcing en wilt u sparren over uw sourcing strategie? Door het uitbesteden van diensten kunt u veel kosten besparen én  beter richten op de core business. Alembo kan u adviseren in het voortraject, is er een interessante businesscase, welke voorbereidingen zijn er, wat is nodig om het werk over te dragen, welke SLA spreken we af, hoe staat het met de beveiliging van mijn gegevens en hoe worden rapportages ingeregeld.

Wilt u één of meer diensten aan Alembo outsourcen? Het is dan belangrijk dat u vooraf een sourcing strategie formuleert over het uitbestedingsproces, maar deze dient aan te sluiten op de doelstellingen van de organisatie.

Redenen voor een sourcing strategie

Meer en meer organisaties besteden werkzaamheden uit zoals It,  de boekhouding, het verwerken van gegevens, het schrijven van SEO-teksten of blogs en de klantenservice. Samen met uw sourcingpartner wordt vorm gegeven aan een effectieve sourcing strategie en implementatie. Deze strategie zorgt er niet alleen voor dat u meer tijd heeft voor uw kernactiviteiten, maar ook dat u kosten minimaliseert en flexibel in kunt spelen op pieken en dalen.

3 Redenen waarom een sourcing strategie belangrijk is:

  • Communicatie;
  • Afstemmingen;
  • Focus op de core business

Bent u geïnteresseerd in het outsourcen van werkzaamheden aan Alembo? Maak dan vrijblijvend een afspraak met onze Accountmanager en wij denken graag met u mee over de best mogelijke sourcing strategie op.

Go to Top