Flexwerker duurder vanaf januari 2020 wegens verandering in wetgeving

Home/Flexwerker duurder vanaf januari 2020 wegens verandering in wetgeving
Flexwerker duurder vanaf januari 2020 wegens verandering in wetgeving2019-10-17T13:00:34+00:00
  • Flexwerker duurder vanaf januari 2020wegens verandering in wetgeving

In het nieuwe Pensioenakkoord is te lezen dat het verplicht wordt om als ZZP’er een AOV af te sluiten. Voor de meeste ZZP’ers komt dit op een paar duizend euro per jaar meer, wat niet voor iedereen met zijn of haar huidige omzet te betalen is. Om toch deze verzekering te kunnen betalen zijn zelfstandigen genoodzaakt de tarieven te verhogen. Een groeiend probleem voor veel ondernemingen die afhankelijk zijn van hun betaalbare flexibele krachten.

Flexwerkers en ZZP’ers tegen verplichte AOV

ZZP vakbond ZZP Nederland is in ieder geval pertinent tegen: “Onderzoek onder onze achterban wijst uit dat 83 procent tegen een AOV-plicht is”, zegt de club in een reactie. Ook is er nog veel onduidelijkheid hoe de verzekeraars hierop reageren. Daarnaast zijn ZZP’ers met voldoende geld niet verplicht een AOV af te sluiten. Maar wanneer heb je dan genoeg geld? Het onderwerp is dus nog gehuld in onduidelijkheid en kan rekenen op weerstand. Voor de zomer van 2020 zou hier meer duidelijkheid over moeten zijn.

Flexwerkers en ZZP’ers in de klantenservice en operationele diensten

Verschillende klantenservice afdelingen maken gebruik van flexibel inzetbare krachten. Voornamelijk de e-commerce is afhankelijk van deze manier van werken omdat deze branche gedurende het jaar met verschillende piekmomenten te maken krijgt.

Ook administratieve en operationele diensten worden minder flexibel door deze nieuwe ontwikkeling. Deze branches kampen ook met piekmomenten en hebben niet altijd dezelfde hoeveelheid medewerkers nodig.

Vanaf 1 januari 2020 treedt de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking. Vermoedelijk zorgt deze wet voor een kostenstijging van flexibele arbeid met 5 tot 10%. Als flexkrachten duurder wordt, wat is dan een goed alternatief?

Een flexibele schil om uw bedrijf heen door outsourcing

Alembo biedt hiervoor de perfecte oplossing. Doordat wij een grote groep hoogopgeleide werknemers tot onze beschikking hebben kunnen wij meebewegen met wat u nodig heeft. Dit houdt onder andere in: opschalen ten tijden van drukte en afnemen in bezetting wanneer dit nodig is. Op deze manier creëert u een flexibele schil om uw onderneming heen waar u zelf niet meer bezig hoeft te zijn met het vinden van geschikte, duurdere flexkrachten.