Operationele diensten

Home/Operationele diensten
Operationele diensten2020-06-11T12:19:13+02:00

Repeterende operationele werkzaamheden horen meestal niet tot de kern van uw organisatie, ze vragen wel uw tijd en aandacht. Deze operationele werkzaamheden kunnen vaak eenvoudig en flexibel worden uitgevoerd door professionals. U profiteert van hun kennis en ervaring. Maar het werk extern beleggen kan duur zijn.

Operationele ondersteuning (back-, mid- en frontoffice) is de kernactiviteit van Alembo. Denk hierbij aan het verwerken van schades, contract- en orderverwerking, retourorders en verwerken van cashback acties.

Laat u deze werkzaamheden door Alembo specialisten doen en u bent nog beter in staat om u te focussen op uw kernprocessen en –activiteiten. Alembo voert deze werkzaamheden vaak tegen lagere kosten uit, dan het zelf te doen. Daarbij heeft Alembo een workforce van 200+ mensen, waardoor pieken en dalen in de werkzaamheden goed te verwerken zijn.

Bent u benieuwd of Alembo ook voor u de werkzaamheden kan doen, neem dan direct contact met ons op. Onze accountmanagers kunnen voor u uitwerken wat uw voordelen zijn. Meer weten, kijk ook gerust eens bij onze meest gestelde vragen.

Hieronder staan wat voorbeelden van operationele werkzaamheden die uit worden besteedt aan Alembo. Andere voorbeelden zijn:

  • Vrijblijvend adviesgesprek over de mogelijkheden voor uw bedrijf.

  • Opzetten van een Business Case met een te verwachten kostenbesparing van 30% of meer.

  • Veelal betere kwaliteit van uitvoering dan u gewend bent.

  • Geen vaste personeelskosten en overheadkosten. U betaalt alleen de werkuren van de medewerkers en u zit niet vast aan de vaste lasten.

  • Pieken en dalen in werkaanbod? Wij kunnen snel en flexibel op- en afschalen.

  • U behoudt altijd de controle over uw eigen processen. Snelle en korte communicatielijnen.

  • Wij verwerken desgewenst uw gegevens via een ‘remote-verbinding’ (VPN), snel en veilig, direct in uw systeem.

  • Ruime aandacht voor training en begeleiding.

  • Eerst een pilot, zodat duidelijk is dat het werk goed wordt gedaan, dan pas opschalen

Voorbeelden

Factureren voor telecom bedrijven

Facturatieafdeling, orderinvoer bij een aantal Telecom bedrijven

Facturen die binnen komen, worden door Alembo medewerkers tegen het contract gehouden.
Is de factuur conform contractcondities, dan wordt het goedgekeurd. Is het niet conform contractcondities dan wordt er contact opgenomen met het afdelingshoofd, of de projectleider. Is er een change, dan wordt de change doorgevoerd, anders wordt contact opgenomen met de leverancier dat de factuur aangepast dient te worden.
Verwerken van inkomende orders, doorvoeren van mutaties zoals verhuizingen en abonnementen. Weer weten, kijk hier voor een specifieke klantcase bij KPN.

Verwerken van aktes, boetes, mutaties

Leaseboetes worden in België op papier toegestuurd. Voor een leasebedrijf worden alle toegestuurde boetes verwerkt in het systeem van dit bedrijf, waarmee zowel de boete wordt betaald, als de rijder wordt geïnformeerd.
Mutaties van klanten worden op afstand ingevoerd. Waar nodig wordt de klant benaderd om de informatie correct weer te geven.
Accountantsrapporten worden ingevoerd in de systemen, waarmee het bedrijf een goed overzicht behoudt van solvabiliteit en ontwikkelingen van bedrijven.

verwerking leaseboetes

Orderverwerking Belgische webshop Art & Craft

Art&Craft heeft in 2018 Alembo benaderd met het verzoekt te ondersteunen bij orderverwerking voor hun webshop. Omdat de orderverwerking vlot en soepel te laten verlopen, controleert Alembo voor iedere order de juiste beschikbaarheid, leverancier een shipment methode bij bestellingen van meerdere producten. Alembo krijgt hiervoor toegang tot de benodigde software die via VPN benaderd worden. Naast orderverwerking helpt Alembo Art & Craft ook bij het verrijken van content voor de webshop (teksten, afbeeldingen, kenmerken opzoeken en titels aanpassen).

Is op afstand veilig?

Veilig en vertrouwd

Juist omdat de werkzaamheden op afstand worden gedaan, wordt gezorgd voor de hoogst mogelijke veiligheid. Inloggen op systemen gaat via een VPN verbinding. Alembo werkt conform ISO 27.001 en gaat voor certificering. De AVG wetgeving wordt uiteraard gevolg.
Alembo is voor alle security audits geslaagd, waaronder  KPN, ABNAMRO, Internationale Bank, en een Belgische Telecom. Regelmatig komen Klanten en/of hun auditeurs langs om persoonlijk een audit uit te voeren. Belangrijk is dat Alembo voor alle uitgevoerde audits is geslaagd.

Eerst een goed gevoel, dan pas doorgaan

We beginnen bij voorkeur met een Pilot. De duur hangt af van de werkzaamheden en is tussen de 2 dagen tot wel 6 weken. Middels de pilot wordt aangetoond hoe de werkzaamheden worden uitgevoerd. Zijn de instructies begrepen, zijn er adviezen ter verbetering, wat is de kwaliteit en productiviteit. Met andere woorden, is het slim om de werkzaamheden uit te besteden. Aan het eind van de pilot wordt door beide partijen besloten om al dan niet door te gaan.

Go to Top