Redenen om werkzaamheden naar Suriname uit te besteden

Home/Redenen om werkzaamheden naar Suriname uit te besteden
Redenen om werkzaamheden naar Suriname uit te besteden2020-08-17T14:31:09+02:00
Waarom outsourcen naar Suriname?

Outsourcing of uitbesteding van bedrijfsactiviteiten wordt met de dag populairder; er zijn heel veel redenen waarom bedrijven overgaan tot outsourcing. Zowel kleine als grote ondernemingen besteden diverse werkzaamheden uit bij externe dienstverleners. Deze activiteiten kunnen administratieve diensten, ICT-beheer, contentmanagent en klantenservice zijn. Het uitbesteden van taken kan bij outsourcing in het eigen land zijn, bij offshoring is er sprake van het uitbesteden van taken buiten de nationale grenzen. Welke voordelen heeft outsourcing en wat zijn de 5 redenen waarom bedrijven hiervoor kiezen?

 

Top 5 redenen om werkzaamheden aan Alembo uit te besteden

Er zijn diverse redenen waarom bedrijven overgaan tot outsourcing. Deze verschillen per bedrijf; afhankelijk van de gekozen bedrijfsstrategie.  De top 5 redenen om uw bedrijfsprocessen aan Alembo uit te besteden zijn:

  1. Kostenbesparing
  2. Betere focus op de core business
  3. Kennis en expertise
  4. Communicatie
  5. Flexibiliteit

Kostenbesparing

Wij werken vanuit Suriname, waar de loonkosten een stuk lager liggen dan in Nederland en België. Het uitbesteden van diverse werkzaamheden kan daardoor goedkoper worden gedaan, waardoor u 30-50% op uw kosten bespaart. Daarnaast bespaart u ook op werkplekkosten omdat u minder ruimte nodig heeft door de inzet van arbeid op afstand.

Betere focus op de core business

Het goed bijhouden van dagelijkse bedrijfsprocessen kost veel tijd en energie. Hierdoor verliezen bedrijven kostbare tijd die niet besteed worden aan zaken waar het voor de organisatie echt om draait. Door sourcing van deze diensten is het mogelijk om u volledig te richten op de core business van uw organisatie.

Kennis en expertise

Alembo voert sinds 2005 voor een diversiteit aan klanten outsourcingsopdrachten in Suriname uit. Hierdoor hebben een schat aan ervaring opgebouwd. Wij hebben de expertise in huis om adviezen te geven over uw sourcingsvraagstuk. Bijvoorbeeld bij de samenstelling van een succesvolle businesscase voor het uitbesteden van uw klantenservice, of bij het verbeteren van uw werkproces als u wilt gaan digitaliseren.

Communicatie

In Suriname is Nederlands de officiële taal. Zowel in Nederland als in Suriname krijgt u uw eigen contactpersoon, zodat er snel geschakeld kan worden. Uiteraard zijn er ook verschillen wanneer u kiest om taken inhouse te laten of toch te outsourcen. Bijvoorbeeld hoe u communiceert met uw partner op afstand of welke rol cultuur en taal speelt in de samenwerking. 

Flexibiliteit

Als u veel te maken heeft met pieken en dalen in uw werkaanbod is een flexibele schil erg interessant. Hierdoor kunt u uw capaciteit op de juiste manier inzetten en zo efficiënt mogelijk werken. Door het inzetten van de medewerkers van Alembo ervaart u de voordelen van flexibele arbeid. U bepaalt zelf wanneer u op- of afschaald. Uiteraard met behoud van kwaliteit en continuïteit. Veel aandacht wordt besteedt aan training, het werken met uw systemen en processen. Hierdoor kunnen we snel starten wanneer dit nodig is. Samen met u worden er afspraken gemaakt over kwantitatieve en kwalitatieve resultaten, aantallen uren en/of andere verplichtingen. Wanneer uw werkdag stopt, werken wij verder. We zijn 24/7 bereikbaar en bieden diensten op het gebied van administratie, klantenservice en content.

Vindt u outsourcing interessant voor uw bedrijf? Neem dan contact op en ontdek zelf de vele voordelen.

Go to Top