Repetitieve taken

Home/Repetitieve taken
Repetitieve taken2019-10-16T11:43:29+00:00

Outsourcing van repetitieve taken

Repetitieve taken horen zelden tot de core-business. De terugkerende taken kosten zo’n 50% van de totale workload en zeker 50% van de managementaandacht. Hoe kunnen bedrijven zich volledig focussen op de kernactiviteiten, als andere dagelijkse verplichtingen veel tijd en energie kosten? De oplossing is simpel. Door repetitieve taken uit te besteden, bespaart u niet alleen in operationele kosten, maar ook in facilitaire kosten en in managementaandacht.

Specialist in het uitvoeren van repetitieve arbeidsintensieve taken

Alembo is gespecialiseerd in het uitvoeren van back- mid en frontoffice werkzaamheden op afstand en doet dit onder andere voor Banken, Leasebedrijven, E-commerce, Verzekeraars en Telecom. Met een workforce van meer dan 200 medewerkers, zijn wij in staat om flexibel in te spelen op pieken en dalen in het werkaanbod.

Alembo realiseert 30 – 50% kostenbesparingen                                                                

Door repetitieve processen aan Alembo te outsourcen, bespaart u al snel 30-50% aan kosten. Onze specialisten voeren werkzaamheden op afstand uit in de eigen omgeving of indien gewenst in de klantomgeving. Alembo maakt daarbij gebruik van de modernste en veilige IT omgeving, onze verbindingen met klantsystemen gaan altijd via een VPN. Het uitbesteden van arbeidsintensieve taken aan Alembo kan gezien worden als Het Nieuwe Werken, uiteraard geheel conform de AVG privacy wet.

Werkwijze: pilot, dan gefaseerd opschalen

Uw contact persoon in Nederland bespreekt vooraf de mogelijkheden, risico’s en voordelen. Vooraf wordt een business case opgesteld en een plan van aanpak besproken. We starten ieder traject met een pilot waarin benoemde verwachtingen en kpi’s worden getoetst en gerapporteerd. Pas na bewezen succes gaan we verder opschalen en complexere repetitieve taken toevoegen aan de totale werkzaamheden die worden uitbesteed.

Bent u geïnteresseerd in het uitbesteden van repetitieve taken, neem dan hier contact met ons op.

Voorbeelden

KBC bank België

Voor de KBC bank in België worden op afstand administratieve werkzaamheden uitgevoerd. Via een beveiligde VPN verbinding wordt door Alembo, op afstand, ingelogd in het portaal. De te verwerken informatie is beschikbaar en dient te worden ingevoerd in diverse systemen van de bank.

  1. De kwaliteit is 99% of beter.
  2. Besparing is 50%.
  3. Deze werkzaamheden zijn gestart in 2012, tot volle tevredenheid van de klant.
KBC embleem

Amerikaanse bank in de Benelux

Klantmutaties voor internationale bank

Voor een Amerikaanse bank in de Benelux, die niet genoemd wenst te worden, voert Alembo administratieve werkzaamheden uit. Op afstand wordt via een beveiligde VPN verbinding ingelogd en wordt in het systeem de administratie uitgevoerd.

  1. Gestart in 2008.
  2. Gemiddeld 30 Fte’s.
  3. Kostenbesparing > 50%.

PVKPN

Voor KPN heeft Alembo in de financiële administratie de leveranciersfacturen beoordeeld en ingevoerd. Waren de facturen conform de contractvoorwaarden, dan goedkeuren. Zo niet, dan afstemmen met, of de leverancier, of de opdrachtgever. Uitzoeken of er al/dan niet sprake was van meer- of minderwerk. Op basis van deze afstemming alsnog goed of afkeuren:

  1. Gestart in 2008.
  2. Kostenbesparing >60%.
  3. Intern heeft de betreffende financiële afdeling de KPN prijs voor procesverbetering ontvangen.
Telecombedrijf KPN embleem

Leaseplan

LeasePlan embleem

Voor Leaseplan dienen de binnengekomen snelheidsovertredingen toegewezen te worden aan de desbetreffende leaserijder. Alembo doet deze administratie op afstand.