Wat is sourcing?

Home/Wat is sourcing?
Wat is sourcing?2018-11-14T15:25:42+01:00

Sourcing of outsourcing

Sourcing/outsourcing betekent de overdracht van enkele bedrijfsprocessen aan een externe partij. Bij sourcing gaan de opdrachtgever en de leverancier een langdurige samenwerking met elkaar aan.

De opdrachtgever schakelt een sourcingspecialist in voor het uitvoeren van dagelijkse bedrijfsprocessen. Door groei van de organisatie of bedrijf is de ondernemer niet meer in staat zich te focussen op taken die niet tot de kernactiviteiten behoren. Deze activiteiten zijn uiteraard een must om het bedrijf draaiende te houden, waardoor de opdrachtgever besluit een externe dienstverlener in te schakelen.

De externe dienstverlener beschikt over professionals die de bedrijfsprocessen voor de klant beheren en/of uitvoeren.

Sourcing van diverse bedrijfsprocessen

Voor sourcing van verschillende dagelijkse activiteiten is Alembo de ideale partner. Onze werknemers gaan zeer professioneel te werk en richten zich accuraat op de uitvoering van de uitbestede diensten. Deze sourcingsdiensten kunnen verdeeld worden in categorieën:

Andere processen die kunnen worden uitbesteed zijn: administratieve werkzaamheden, data entry, klantenservice, operationele werkzaamheden en contentmanagement. Uiteraard verschilt het per organisatie of bedrijf welke diensten uitbesteed worden.

  1. Het uitbesteden van klantenservice – Bijvoorbeeld: 24×7 callcenter, chat-/mailafhandeling en social mediabeheer en secretariële diensten.
  2. Het uitbesteden van administratieve diensten – Zoals order- en factuurverwerking of boekhouding.
  3. Het uitbesteden van data entry en digitalisering van archieven.

Bent u geïnteresseerd om een deel van uw bedrijfsprocessen uit te besteden?  Neem dan gerust contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden op het gebied van outsourcing en maken vrijblijvend een offerte op maat voor u. Bekijk ook ons filmpje.

Go to Top