DETA

De toekomst van transcriptie

DETA: data entry applicatie

Hoge kwaliteit transcriptie software voor het transcriberen van herbarium vellen

Snel hoge kwaliteit van transcriberen

DETA is gemaakt voor het makkelijk, snel en volledig gecontroleerd transcriberen van informatie van: formulieren, herbarium vellen en entomologie collecties. Dankzij DETA zijn er miljoenen herbarium exemplaren gedigitaliseerd met een constante kwaliteit en lage kosten. Met de DETA applicatie kunnen organisaties met 1-200 of meer personen tegelijk samenwerken op verschillende locaties, bij verschillende bedrijven en departementen.

SaaS Applicatie

Extreem computer- en gebruikersvriendelijk.
Het is een SaaS applicatie waardoor de applicatie licht en makkelijk te integreren is.

Snelle invoer

Herbarium vellen en Entomologie collecties invoeren tot wel 60 vellen per uur.
Hoge kwaliteit met meer dan 99% accuraatheid. In totaal meer dan 5.000.000 vellen getranscribeerd.

Meervoudige kwaliteit controle

Per persoon instelbaar, voor een 99% correct resultaat.
Output in alle types van de moderne formats: CSV, XLS, DBA.

Lage kosten

Een licentie kost 9 euro per maand.
DETA Projecten: Plantentuin Meise I Belgium, The Smithsonian Institute, Naturalis Nederland en nog veel meer.

DETA - De toekomst van transcriptie

Herbarium en Entomologie collecties bevatten (vaak) miljoenen exemplaren van verborgen plantenschatten en andere biologische vondsten. Deze collecties zijn essentieel voor de wetenschap en de toekomst. Zonder deze exemplaren zouden er bijvoorbeeld geen vergelijkingsmaterialen voor onderzoeken, geen vaststelling van wetenschappelijke vondsten of tijdsdocumentatie zijn. Met het internet, en daarmee de digitalisering van niet gestructureerde informatie, moeten musea en andere instituten geloven aan het online beheren en bijhouden van deze enorme informatieschatten. Eén van de belangrijkste functies is niet alleen het bijhouden, maar ook het verschaffen van online informatie.

Door de omvang en complexiteit van de collecties is het niet verwonderlijk dat het beheren en bijhouden veel geld en tijd kost. Ook kan de kwaliteit niet goed worden gewaarborgd, onder andere door de verouderde software die wordt gebruikt.

DETA, de Data Entry en Transcriptie Applicatie, is een door Alembo ontwikkelde applicatie voor het digitaliseren van Herbarium vellen, formulieren en Entomologie collecties. Door de meervoudige ingebouwde kwaliteitscontroles blijft de kwaliteit gewaarborgd en constant. De applicatie is zo ontwikkeld dat deze overal ter wereld op elk willekeurig moment geïnstalleerd en gebruikt kan worden. Door de moderne en lichte programmeertaal is DETA geschikt voor elk type computer en kunnen er teams variërend van 2 tot 200 leden tegelijkertijd in werken.

Door met DETA uw Herbarium en/of Entomologie collecties te digitaliseren bent u niet alleen verzekerd van constante kwaliteit, maar ook de beste kwaliteit. Naast snel en hoogwaardig invoeren zijn de kosten ook laag. De kosten van een licentie bedragen 9 euro per maand.

DETA -
De mogelijkheden

Alembo beschikt over een team van specialisten die precies weten hoe DETA werkt, op welke manier de hoogste productiviteit en voornamelijk de beste kwaliteit kan worden behaald. Het is ook mogelijk losse licenties af te nemen. Hier wordt een uitgebreide uitleg met installatie instructies bij meegeleverd.

DETA

Onze projecten

Naturalis The Netherlands

Oslo Trondheim

Australia Sydney

Een Amerikaans Instituut

Andere DETA projecten

Zien! Alembo @Digitalize Herbaria

Zien! Alembo @Picturae Herbaria

Meer weten over DETA?

We vertellen u graag meer!

deta transcriptie software