Corona update Suriname

Het is alweer een tijd geleden sinds de vorige Corona update. De Corna tiert heftig in Suriname. De Braziliaanse variant is binnen gekomen, welke veel besmettelijker is. Helaas. Er is al een poos een avondklok en een lockdown voor het weekend. Met de laatste aantallen heeft de regering voor 2,5 weken een totale lock down afgekondigd. Hulp vanuit Nederland is op gang gezet met vaccins en inzet van medisch personeel en daar is men superblij mee.

Alembo medewerkers hebben een dispensatie en mogen naar kantoor. Dat doen we zo beperkt mogelijk. Inschatting is dat er nu ca 25% van de werknemers op kantoor werken. De overigen werken van huis uit. Binnen onze medewerkers populatie zijn er over het afgelopen jaar enkele gevallen van Corona geconstateerd. Gelukkig zonder dat er verdere besmettingen op kantoor zijn gekomen. Daarom dat met zoveel als mogelijk van huis uit werkt.

De bedrijfsvoering vanuit Alembo voor onze klanten gaat gewoon door. We investeren in voorlichting en in het gemotiveerd en betrokken zijn van onze medewerkers Vanuit Alembo zijn wij actief met het voorlichten van onze medewerkers over Covid en waarom het belangrijk is om te vaccineren. We hebben een online vaccinatie informatiesessie georganiseerd met virologen die zowel voor interne medewerkers als externe geïnteresseerden gevolgd konden worden. Daarbij informeren wij onze medewerkers waar de mogelijkheden zijn om te vaccineren en dat zij hun leidinggevende kunnen laten weten dat ze zich laten vaccineren. 

Lokaal starten wij initiatieven op om vanuit Alembo te helpen bij vaccinatiecampagnes, denk aan het helpen met registreren zodat de formulieren worden gedigitaliseerd en het ondersteunen van een vaccinatieteam in een ziekenhuis met oa het uitdelen van flesjes water aan de mensen die in de wachtrijen om zich te laten vaccineren. 

 

Covid alembo infographic


Meer weten over alembo?

Neem gerust contact met ons op!