Webcontent

webteksten up-to-date voor uw webshop

Aantrekkelijke webteksten snel online

Aantrekkelijke betaalbare webteksten

Goede èn aantrekkelijke content voor uw website is van groot belang en zorgt ervoor of een bezoeker wel of niet besluit wat bij u te bestellen. Daarbij moeten uw teksten voldoen aan de SEO-richtlijnen, zodat bezoekers u goed kunnen vinden via Google of andere zoekmachines.

Alembo maakt productomschrijvingen, landingspagina’s, categoriepagina’s en SEO teksten voor webshops. De lengte van de teksten variëren tussen de 30 – 800 woorden. Alembo heeft uitstekende schrijvers in dienst die vanuit Suriname werken, wat u zeer voordelig uitkomt. 

We bieden prijzen op maat. Per tekst of per uur zijn beiden mogelijk, afhankelijk van de aanvraag.

Social media ondersteuning en creatieve content

Heeft u langere SEO webteksten nodig zoals blogs of zoekt u Social Media ondersteuning? Denk aan het maken van mooie visuele content om te delen op kanalen als LinkedIn, Facebook en Instagram en het schrijven van creatieve content? SocialForYou is een brand van Alembo, waar een enthousiast team vanuit Nederland u helpt met Social Media en blogteksten.

 

Jarenlange ervaring

Ons Content team heeft jarenlange ervaring met contentverrijking en contentbeheer o.a. door samenwerkingen met bol.com, Intertoys en fonQ. 

Samen met u bespreken wij de wensen en starten we ieder traject met een pilot, om instructies tot uitvoer te brengen en de gewenste kwaliteit te toetsen, waarna we na een succesvolle pilot de samenwerking voortzetten.

U communiceert direct met onze teamlead Content waardoor u snel de gewenste content en data opgeleverd krijgt aan de hand van een afgesproken planning en oplevermomenten.

Productdata up to date

Naast het schrijven van teksten ondersteunt Alembo bij het verrijken van product data voor webshops. Dit doen wij zowel in Excel of in het CMS van de klant. Producten voeren wij ook op in marketplaces zoals bol.com voor klanten, ook wel product listings genoemd. 

Denk aan het invullen van specificaties / kenmerken, het uploaden en aanpassen en nummeren van afbeeldingen, het toewijzen van producten aan de juiste categorie (chunken) of het aanpassen van producttitels en meta-omschrijvingen. 

Of het uitvoeren van pricing projecten en het goedkeuren van reviews. Hoge data kwaliteit zorgt voor een significant hogere conversie.

Over Alembo

Alembo bestaat al meer dan 15 jaar en heeft meer dan 300 gedreven professionals die op afstand klantenservice, administratie en content werkzaamheden verrichten. Een van onze eerste content klanten was bol.com waar wij startten met het schrijven van productteksten en het verrijken van productdata voor de vele categorieën. Alembo werkt voor grotere en kleinere E-commerce bedrijven

Onze USP's

Het schrijven van webteksten en verrijken van data is arbeidsintensief en vergt kennis en techniek. Ieder bedrijf pakt dit net wat anders aan maar de basis is vaak hetzelfde. Een goede pakkende tekst met relevante trefwoorden, volledige titels en complete data en afbeeldingen die de webtekst ondersteunt. 

Alembo ontzorgt en heeft kennis van zaken, waardoor u weinig tijd hoeft te stoppen in het inwerken of begeleiden. Alembo assisteert u graag zodat uw online productcatalogus er goed en volledig bijstaat!

Voordelen Alembo Content support

Waar moet een goede SEO webtekst aan voldoen?

Een goede SEO webtekst schrijven gaat voornamelijk om goed weten wie uw doelgroep is, wat het doel van de tekst wordt, aantrekkelijk schrijven en de juiste SEO technieken toepassen, zodat de pagina goed vindbaar is. Denk hierbij aan: trefwoorddichtheid, linkbuilding, opbouw van titels, koppen en een goede balans tussen tekst en beeld in de tekst. Lees hier meer over SEO webteksten en de waarom het inzetten van SEO blogs altijd een goed idee is.

Alembo is zeer ervaren in het schrijven en optimaliseren van productteksten. Onderstaande tips zullen bijdragen aan de online vindbaarheid en conversie.  

Tips SEO productomschrijving en data 

Alembo's content

Onze Webontent service bestaat uit:

Webcontent Klantcases

fonQ productteksten en attrbiuten verrijken
fonQ heeft veel product content die geschreven en verrijkt moet worden en mede dankzij het succes van de webshop, extra ondersteuning van Alembo nodig om deze snel live te krijgen. Alembo verrijkt voor fonQ kenmerken van producten, past titels aan en schrijft productteksten. Er wordt op wekelijkse basis opgeleverd met een gemiddelde tussen de 500 – 1000 producten per maand.
ROYAL TEXTILE product- en categorieteksten
Alembo werkt zo’n 5 jaar samen met Royal Textile, een totaal leverancier in bed & bad textiel met meer dan 2500+ producten. De teksten die geschreven worden variëren van lengte en categorie. Daarnaast schrijft Alembo langere landingspagina’s en merkteksten voor Dreamhouse Bedding en Primaviera de Luxe. Teksten worden in Excel of Word geschreven en opgeleverd. Royal Textile ervaart de samenwerking als prettig vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding en de tijdbesparing.
PI MARKETING landingspagina's
PI Marketing is hét full service online marketing bureau op het gebied van online marketing in de Travel Industry. PI Marketing werkt sinds 2018 samen met Alembo en Alembo ondersteunt bij het schrijven van landingspagina's, productpagina's of categoriepagina's. Zowel Engelstalig als Nederlandstalig. De teksten bestaan uit 350 - 500 woorden en worden met html code opgeleverd.
BOL.com productverrijking en data entry
De werkzaamheden voor bol.com variëren van het aanpassen van afbeeldingen, of herplaatsen van producten in categorieën tot het volledig verrijken van producten welke voorzien worden van afbeelding, attribuut, titel en tekst. Door een toename van automatisering is het werk dat Alembo voor bol.com doet merendeels verschoven van content naar het uitvoeren van data entry ondersteunende taken voor de content afdeling zoals pricing.
YOURDECORATION content support in Shopify
Yourdecoration.nl biedt een uitgebreide keuze aan wanddecoratie en een ruim assortiment uit vele prachtige afbeeldingen met motieven voor elke ruimte in huis. Yourdecoration biedt fotobehang, posterstrips en fotolijsten aan. De contentafdeling van Alembo ondersteunt Yourdecoration met diverse content werkzaamheden: het aanpassen van meta descriptions, afbeeldingen opzoeken, hernoemen en resizen, kenmerken opzoeken en toevoegen en de juiste categorie toewijzen aan producten. Er wordt gewerkt in verschillende tools / CMS Shopify.
LEENBAKKER chunkproject
Leenbakker heeft Alembo gevraagd om bij een grootschalig chunkproject te ondersteunen. Hierbij worden producten op de correcte manier gemapt of gechunkt zodat de producten voortaan in de juiste categorie staan en dus beter gevonden worden op de website middels zoeken of filteren. Meer dan 30.000 producten zijn in de juiste catgorie gezet en in deelbatches wekelijks opgeleverd.
INTERTOYS folderclipping, productteksten, titels en attributen verrijken
Alembo werkt jarenlang samen met Blokker en Intertoys (voorheen onder de Nextail formule) en verrijkt op wekelijkse basis content voor de webshops. De werkzaamheden variëren van het bewerken van online folders, opzoeken en aanpassen van pricings, aanpassen van titels, toevoegen van attributen tot het volledig optimaliseren van de producten met een tekst, titel en attributen. De samenwerking wordt door beide partijen als zeer prettig ervaren door de snelle communicatie en fijne afstemming.
Previous
Next


Webteksten nodig?

Neem gerust contact met ons op!

Klantcases content