Webcontent

Home/Webcontent
Webcontent2020-01-28T17:07:23+01:00
Content management

Aantrekkelijke betaalbare SEO-teksten laten schrijven?

Goede èn aantrekkelijke content voor uw website is van groot belang en zorgt ervoor of een bezoeker wel of niet besluit wat bij u te bestellen. Daarbij moeten uw teksten voldoen aan de SEO-richtlijnen, zodat bezoekers u goed kunnen vinden via Google of andere zoekmachines.

Voor SEO gespecialiseerde teksten voor uw website is Alembo de juiste partner. Wij zorgen altijd voor unieke teksten, zodat er geen sprake is van “duplicate content”. Alembo heeft uitstekende contentspecialisten in dienst die vanuit Suriname werken, wat u zeer voordelig uitkomt. Al vanaf €14,95 per uur kunt u gebruik maken van onze ervaren tekstschrijvers. In Suriname liggen de lonen een stuk lager, waardoor u minimaal 30% op uw kosten bespaart. Bovendien is de voertaal Nederlands, waardoor u gemakkelijk kunt communiceren.

Verhoog de vindbaarheid van uw website met goede SEO-teksten

Pakkende SEO-teksten zijn nodig om snel bekendheid te geven aan uw nieuwe online collectie. Heeft u grote hoeveelheden producten die snel live moeten en zoekt u flexibel personeel om u hierbij te helpen? Met het scherpzinnig beschrijven van uw producten en het verrijken van relevante content, blijft u de concurrenten voor.

Waaraan moet een goede SEO tekst voldoen?

Door onze jarenlange ervaring met het schrijven van productteksten voor o.a. bol.com en de Ecommerce branche, hebben wij kennis opgedaan over hoe je het beste een SEO tekst kunt schrijven. Wanneer (product)informatie op de juiste manier is beschreven, is er al binnen 4-6 weken resultaat te zien, met een effect van 44 weken. Dit is afhankelijk van de populariteit van uw site.

Het schrijven van een SEO tekst is niet heel ingewikkeld, wel zijn er een aantal regels die toegepast moeten worden:

 • Schrijf relevante aantrekkelijke teksten die uw doelgroep aanspreken
 • Zorg voor een aangepaste (product)titel en houd de volgorde Merk, Model, Producttype aan.
 • Maak een metabeschrijving, dit is de omschrijving waar de pagina over gaat. Deze tekst wordt door Google getoond onder de titel bij het zoekresultaten in de zoekmachine.
 • Bij productteksten maak keuzes over de lengte: bij duurdere, complexere producten schrijf langere teksten (vanaf 150 woorden) bij goedkopere, minder complexe producten waar weinig over te vertellen valt is een tekst van 50 woorden voldoende.
 • Zorg dat de attributen, ook wel specificaties genoemd goed zijn verrijkt.
 • Maak een unieke tekst, waarbij trefwoorden in voldoende mate terugkomen (2-3%). Het is belangrijk dat het trefwoord in de pagina titel staat, in de url en in de kopregel en verder moet de tekst vooral lekker leesbaar zijn.
 • Kies voor een aantrekkelijk beeld bij de tekst en verleid zo de bezoeker

Wilt u meer tips over uitmuntende product content maken welke goed converteert? Lees verder in dit blogartikel.

Ontzorging voor al uw webcontent via Alembo

Wij kunnen de content direct in uw CMS plaatsen of via bestaande Excel templates vullen, zodat u de producten zelf kunt uploaden. Daarbij zijn we bekend met de contentsheets van verkopersplatforms zoals bol.com, Blokker connect en LeenBakker waardoor u zonder uitgebreide uitleg, in een handomdraai uw Contentsheet met EANS naar ons kunt sturen.

Onze webcontentdiensten bestaan uit:

 • Het beschrijven van SEO productteksten
 • Het aanvullen van productinformatie zoals kenmerken en afbeeldingen
 • Het schrijven van landingspagina’s
 • Het schrijven van merk- en categorieteksten
 • Het schrijven van blogs en andere artikelen
 • Het aanpassen van titels en metadescriptions
 • Het controleren en valideren van reviews
 • Het mappen of chunken van producten zodat deze in de juiste categorie geplaatst worden

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op : +31 (0)72 737 00 00|reacties@alembo.nl.

0
Productteksten
0
Landingpages
0
Metabeschrijvingen
0
Producten gespecificeerd

Voorbeelden

bol.com

Klantcase bol.com: Content support & klantvragen beantwoorden

Alembo werkt al lange tijd samen met bol.com en begon de samenwerking met het opzoeken van CD hoesjes (plaatjes) en track listings. Bol.com was op zoek naar een betaalbare Nederlands schrijvende partner die content ondersteunende taken op zich kon nemen. Alembo is voor bol.com een partner die flexibel inspeelt op de klantvragen en kan  hoge volumes content binnen afzienbare tijd verwerken. Inmiddels zijn er meer dan 100.000 productteksten geschreven en geoptimaliseerd voor verschillende categorieën zoals Speelgoed, Elektronica, Games, Muziek, Boeken, Huishoudelijk, Baby en Mooi & Gezond. De werkzaamheden voor bol.com variëren van het aanpassen van afbeeldingen, of herplaatsen van producten in categorieën tot het volledig verrijken van producten welke voorzien worden van afbeelding, attribuut, titel en tekst.

Uit een pilot voor de Externe Verkopers van bol.com uitgevoerd in samenwerking met Alembo is gebleken dat wanneer (product)informatie op de juiste manier is beschreven, is er al binnen 4-6 weken resultaat te zien, met een effect van 44 weken. Dit is afhankelijk van de populariteit van de site van de klant.

Door een toename van automatisering is het werk dat Alembo voor bol.com doet merendeels verschoven van content naar het beantwoorden van productvragen voor verschillende categorieën zoals Games en Computer.

Alembo beantwoordt klantvragen over producten en verrijkt content voor ons. Goed contact, snelle terugkoppeling, aanpassend vermogen. Merk niets van een tijdverschil. Antwoorden komen op tijd binnen. Surinaams bedrijf waar leuke mensen werken die goed werk leveren.

fonQ

Alembo werkt sinds begin 2019 met fonQ samen op het gebied van contentoptimalisatie. fonQ heeft veel productcontent die geschreven moet worden, mede dankzij het succes van de webshop. Alembo is gevraagd om hierbij te ondersteunen, zodat de categorieën snel live kunnen. Samen met Alembo is een prettige samenwerking opgebouwd waardoor grote volumes content maandelijks opgeleverd worden. Alembo schrijft de productteksten en helpt ook bij het opzoeken en aanvullen van specificaties. In totaal zijn er al meer dan 7000 producten verrijkt door team fonQ (van Alembo).

Ik ervaar de samenwerking met Alembo als prettig en snel. Er is altijd ruimte voor verbetering bij beide partijen!

Baderie

Door een gezonde groei is IGM (Baderie) op zoek naar een flexibele content partij die kan ondersteunen bij het schrijven van productteksten en het verrijken van productdata: Usp’s, specificaties en afbeeldingen. Na een uitrol periode met wat intensiever contact kost het steeds minder tijd en levert Alembo ook steeds meer op. Alembo schijft voor Baderie productteksten met een gemiddelde van 50 woorden.

De kwaliteit van de opleveringen zijn goed, de communicatie loopt goed en afspraken worden nagekomen!

Intertoys & Blokker

Alembo werkt jarenlang samen met Blokker en Intertoys (voorheen onder de Nextail formule) en verrijkt op wekelijkse basis content voor de webshops. De werkzaamheden variëren van het bewerken van online folders, opzoeken en aanpassen van pricings, aanpassen van titels, toevoegen van attributen tot het volledig optimaliseren van de producten met een tekst, titel en attributen. De bedrijven werken samen met Alembo naar snelle livegang van nieuwe producten en uitbreiding van het productassortiment. De flexibiliteit van Alembo en gunstige content tarieven zijn een ideale combinatie voor snelle online groei en ontwikkeling. De samenwerking wordt door beide partijen als zeer prettig ervaren door de snelle communicatie en fijne afstemming.

Ik zou Alembo omschrijven als een bekwame instantie die snel kan assisteren bij het tekstschrijven en het compleet maken van prijslijsten. De communicatie verloopt prima en er wordt altijd snel op mails gereageerd.

Intertoys & Blokker klantcase webteksten

PVKPN

PVKPN Klantcase: Contentbeheer in CMS

9 Jaar werkt Alembo samen met de Personeelsvereniging van KPN. In het begin waren de werkzaamheden met name gericht op het plaatsen van berichten op de site. Later zijn de werkzaamheden uitgebreid tot het aanpassen van het CMS en het verwerken van nieuwe aanmeldingen. De teams ervaren de samenwerking als prettig.

Vanaf de start jaren geleden zijn wij zeer tevreden over de aanpak en de tarieven van en de samenwerking met Alembo zowel in Suriname als in Nederland.  Alembo helpt bij het plaatsen en aanpassen van tekstberichten op de site van PVKPN.

Royal Textile

Alembo werkt zo’n 5 jaar samen met Royal Textile, een totaal leverancier in bed & bad textiel met meer dan 2500+ producten. Er worden wekelijks nieuwe producten toegevoegd door het schrijfteam van Alembo. De teksten die geschreven worden variëren van lengte en categorie. Daarnaast schrijft Alembo langere landingspagina’s, blogteksten en merkteksten voor Dreamhouse Bedding en Primaviera de Luxe. Teksten worden in Excel of Word geschreven en opgeleverd. Royal Textile ervaart de samenwerking als prettig vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding en de tijdbesparing.

De teksten zien er goed uit en op SEO gebied zijn deze ook goed geoptimaliseerd. Kun je de koppen nu al direct in H1 of H2 zetten, dit scheelt bij het inladen van de teksten.

Klantcase Royal Textile: SEO Productteksten schrijven

Art & Craft

Art & Craft werkt met Alembo samen op content gebied

Art & Craft is een webshop die verschillende soorten producten verkoopt aan Nederlandse en Belgische consumenten. De productcategorieën variëren van fotografie, telefonie, huishouden tot verzorging en outdoor, met een zeer uitgebreid assortiment. Alembo is gevraagd te ondersteunen bij het verrijken van content voor de verschillende categorieën. Productteksten, titels specificaties en afbeeldingen worden opgezocht en geoptimaliseerd.

Er zit al een zekere flow in het content project en zijn we over het algemeen zeker tevreden over de kwaliteit!

Go to Top