Wat is contentbeheer?

Het ontwikkelen, delen en optimaliseren van content in uw CMS

Wat is contentbeheer?

Contentbeheer betekent: het ontwikkelen, delen en optimaliseren van webcontent. Met content wordt bedoelt informatie die voor uw bezoeker als relevant wordt gezien. Goede en aantrekkelijke content zorgt er immers voor dat dit klanten naar uw site toe trekt en dat men over gaat tot het aanschaffen van producten of diensten. Het schrijven van seo teksten en het maken van content in de vorm van afbeeldingen, video’s kan veel tijd in beslag nemen. Naast het creëren van content is het plaatsen van content in CMS zoals Shopify of op marketplaces als bol.com ook intensief (listings). 

Ben u op zoek naar een partij die het contentbeheer voor u uit handen neemt? Dan bent u bij Alembo aan het juiste adres. Ons webcontent team heeft jarenlang ervaring met het schrijven van seo teksten, opvoeren van producten in CMS zoals Shopify of bol.com (listings). Ook kunnen wij vanuit ervoor zorgen dat uw content op de juiste kanalen en platformen wordt gedeeld, via social media

Alembo biedt operationele, klantenservice en content ondersteuning aan voor Nederlandse en Belgische klanten op afstand. Ons team met meer dan 300 medewerkers is werkzaam vanuit Suriname en is sinds 2005 gestart en uitgegroeid tot een van de grootste offshore BPO bedrijven van Suriname.  Hierdoor zijn wij in staat om content beheer professionals tegen zeer aantrekkelijke kosten voor u in te zetten. 

Content in CMS zetten

Naast het maken van goede content en het schrijven van aantrekkelijke teksten is de volgende stap: ervoor zorgen dat de content in uw CMS gezet wordt. Veel webshops hebben een koppeling met bv. Excel waarbij producten eenvoudig kunnen worden geupload. Maar dit heeft niet altijd de voorkeur. Wanneer u snel uw webshop up-to-date wil hebben met geoptimaliseerde content dan is het uitbesteden van het plaatsen van de content in CMS een interessante optie. U laat ons weten welke EANS u opgevoerd wil hebben en wij doen de rest. 

Van het maken van een goede tekst, titel, aanvullende informatie zoals kenmerken, tot het zoeken naar de juiste afbeelding. Alembo heeft ervaring met verschillende CMS zoals Shopify en Magento. Ook het opvoeren van listings op bol.com voor bolplazapartners verzorgen wij. Dit arbeidsintensieve werk, vraagt nauwkeurigheid en kennis van zaken. 

Tarieven content beheer

Tarieven voor contentbeheer verschillen enorm. Grotere e-commerce bedrijven vragen als snel uurtarieven vanaf €75 per uur of meer voor content migratietrajecten of consultancy. Heeft u extra ondersteuning nodig bij de content creatie en het plaatsen van de content dan kan Alembo u goed ondersteunen. Tarieven liggen ver onder de €75 per uur, vraag gerust naar onze mogelijkheden.

Contentmarketing van relevante content zorgt voor een grotere betrokkenheid

Goede content zorgt voor meer betrokkenheid en betrouwbaarheid. Een goede content strategie gaat vooraf aan hoe content wordt beheert. Want met welk doel wilt u content maken, voor welke doelgroep en wat wilt u er uiteindelijk mee bereiken? Informeren, of aanzetten tot actie: bijvoorbeeld inschrijven voor een nieuwsbrief, downloaden van een whitepaper of aanzetten tot aankoop? Wanneer de contentmarketing is bepaald, is inzichtelijk met welke middelen doelen worden bereikt. Hoe vaak wilt u nieuwe blogs schrijven, welke pagina’s op uw websites lopen goed en voor welke pagina’s moet er nieuwe content geschreven worden, met welke trefwoorden? Op welke deelt u uw nieuws met uw doelgroep. Via social media en via welke social kanalen? Genoeg om over na te denken. Heeft u echter weinig tijd dan denken wij graag met u mee hoe u hier het beste invulling aan kunt geven. 

 

“De content afdeling van Alembo ondersteunt Yourdecoration met diverse content beheer werkzaamheden: het aanpassen van meta descriptions, afbeeldingen opzoeken, hernoemen en resizen, kenmerken opzoeken, teksten schrijven en het toevoegen en de juiste categorie toewijzen aan producten in Shopify. Voor Yourdecoration wilde ik graag een flexibele schil om content productie op gang te houden en waar ik makkelijk kon op- en afschalen. Dat is precies wat Alembo levert en ik hoop nog lang gebruik te mogen maken van hun content diensten!”
Yourdecoration

Werkwijze content management Alembo

Ieder content traject start met het inventariseren van de wensen: hoe lang moet de tekst zijn, wat is het doel, welke trefwoorden, welke tone-of-voice, moet er naast tekst ook verbetering van data kwaliteit plaatsvinden? Na de inventarisatie volgt een pilot, waar een aantal teksten worden geschreven en kwaliteit wordt afgestemd. Na eventuele feedback gaan we over tot productie van grotere aantallen per maand. U krijgt uw vaste contactpersoon in Suriname en Nederland waardoor communiceren snel en gemakkelijk gaat. 

1. Intake
Verwachtingen worden afgestemd en aanvraag wordt besproken en gekaderd. Wat is de aard van de uit te besteden werkzaamheden. Welke KPI’s & doelstelling willen wij halen?
2. Pilot
Middels een pilot worden de teksten getoetst op de juiste tone-of-voice en afgesproken instructies. Na de pilot gaan we over tot productie.
3. Uitvoering
Samenwerking is vastgelegd voor langere termijn. Kwalitatief goede contentbeheer in uw CMS voor uw doelgroep. Wekelijkse afstemming mogelijk met vast contactpersoon.
Previous slide
Next slide

Voordelen uitbesteden contentbeheer

“Alembo ontzorgt Nancy HomeStore bij het grote volume producten dat online geplaatst moet worden. Er moeten zo’n 10.000 producten online op bol.com en in Shopify worden geplaatst. Een listing is het opvoeren van een product voor op marketplace bol.com. Teksten, titels, kenmerken, tags, levertijden en afbeeldingen worden nauwkeurig op de juiste manier geplaatst. Nieuwe product artikelen worden dagelijks aangevuld. We zijn zeer tevreden met het content team van Alembo en zien uit naar een langdurig partnership.”
Nancy HomeStore


Content creatie en beheer uitbesteden?

Neem gerust contact met ons op!

contentbeheer alembo