Tekstschrijver website nodig?

Aantrekkelijke teksten door ervaren professionals

Aantrekkelijke teksten voor uw website

Tekstschrijver website nodig?

Heeft u een tekstschrijver nodig? Het schrijven van website teksten voor kost tijd en energie. Die nieuwe website met online collectie moet zo snel mogelijk online en de nodige hulp hierbij zou prettig zijn. Hoe heerlijk zou het zijn als een externe partij kan ondersteunen bij het schrijven van goede teksten? Google stelt hoge eisen aan goede unieke content, de kunst is om de teksten zo te schrijven dat Google de teksten herkend als relevant. Hoe relevanter en unieker, des te hoger uw positie ten opzicht van de concurrent.

De keuze om een tekstschrijver te vinden voor uw website is groot. Zo kunt u freelance tekstschrijvers inzetten of een samenwerking met een tekstbureau aangaan. Alembo biedt website tekstschrijvers die betaalbaar zijn en ruime ervaring hebben met het schrijven van SEO webteksten tot zo’n 800 woorden.  Hieronder meer informatie. Wij werken voor kleinere en grotere webshops als fonQ, Royal Textile, bol.com, Badderie, Art & Craft, YourDecoration en Nancy Homestore. 

Goede teksten tegen een betaalbare prijs

Betaalbare tarieven

Als u besluit om extern een copywriter in te huren dan is het best uitdagend om de juiste partij te vinden. Er zijn namelijk heel veel contentbureaus en zzp’ers die teksten schrijven. Daarnaast verschillen de tarieven nogal. Tussen de 25 en 90 euro per uur ligt de reikwijdte. Wilt u waar voor uw geld en uw investering weer terug zien, overweeg dan de tekstschrijvers van Alembo. Met tarieven onder de €30 en zeer ervaren schrijvers bent u verzekerd van goede output. Ieder traject starten wij met een pilot waarbij eerst wordt afgestemd aan welke eisen de teksten moeten voldoen, qua keyword, tone-of-voice, structuur, lengte van de teksten. We schrijven een aantal pilot teksten en na akkoord gaan we door met de rest. Alembo werkt zowel projectmatig als op vaste basis voor grotere en kleinere webshops uit de E-commerce. Bekijk onze content voorbeelden voor klanten.  

Onze webcontent service bestaat uit:

Het content team schrijft webteksten in verschillende soorten en maten. Van product teksten, tot landingspagina’s en blogteksten. Ook schrijven wij teksten in het Engels of kunt u ons inzetten voor het herschrijven van bestaande teksten. Wilt u teksten boven de 800 woorden uitbesteden? 

Heeft u grote hoeveelheden aan productdata waarvan de kwaliteit niet optimaal is? Alembo is specialist in het verrijken van productdata: specificaties / attributen, USP’s, titels, afbeeldingen of meta data verrijken. Wij dit doen dit onder andere voor Intertoys, Royal Textile en fonQ. 

Wanneer producten niet op de juiste manier zijn toegewezen aan de juiste categorie, dan zal een consument door de filterfunctie toe te passen op de site, het betreffende product niet kunnen vinden. Super jammer en zonde, omdat u hierdoor een aankoop van een klant mist. Alembo heeft ruime ervaring met het hercategoriseren van producten: het toewijzen van producten aan de juiste categorie (chunken). Dt doen wij vaak in Excel. 

Een listing is het opvoeren van een product voor op marketplace bol.com en in de backend van de klant, bv. Shopify. Teksten, titels, kenmerken, tags en afbeeldingen worden nauwkeurig op de juiste manier geplaatst. Nieuwe product artikelen worden zo dagelijks aangevuld waardoor uw assortiment er altijd netjes bij staat.

Wilt u weten wat uw concurent doet wat betreft tarieven van dezelfde of soortgelijke producten? Alembo zoekt de prijzen van uw concurrent op en plaatst ze in een sheet, zodat u altijd weet waar u staat en of u hoger of juist lager wilt gaan. Dit doen wij o.a. voor bol.com. Daarnaast controleren we tekstueel op taal bijvoorbeeld bij reviews of advertentie plaatsingen voor een thuiszorg organisatie. 

Teksten schrijven website: maak van websitebezoekers klanten

Uiteraard kunt u ervoor kiezen om zelf website teksten te schrijven. Echter goede teksten schrijven is best veel werk en het vergt de nodige kennis en talent. Naast dat de tekst aantrekkelijk moet zijn voor de doelgroep, moet het doel van de tekst duidelijk zijn (wat wil je ermee bereiken) en is het belangrijk dat de tekst ook nog eens goed gevonden wordt via zoekmachines als Google. 

Met goede SEO teksten, is de inhoud relevant en aantrekkelijk en zorgt u ervoor dat de investering in de tekst ook uitkomt: meer conversie naar uw website of meer aankopen van producten. Alembo maakt product omschrijvingen, landingspagina’s, categorieteksten en  overige SEO artikelen. Wilt u langere teksten bijvoorbeeld creatieve blogs? Dat kan vanaf €90 per blog.

Voordelen uitbesteden webteksten Alembo

SEO teksten schrijven onze tips

Hoe schrijft u een overtuigende tekst die past bij de doelgroep en ook nog eens goed scoort bij zoekresultaten in Google? Goed aantrekkelijk schrijven is daarbij de key, want SEO is een middel maar geen doel op zich. Lees onderstaande tips die helpen bij het schrijven van goede SEO teksten of deze blog: SEO proof website en Google Bert update

 

fonQ productteksten en attrbiuten verrijken
fonQ heeft veel product content die geschreven en verrijkt moet worden en mede dankzij het succes van de webshop, extra ondersteuning van Alembo nodig om deze snel live te krijgen. Alembo verrijkt voor fonQ kenmerken van producten, past titels aan en schrijft productteksten. Er wordt op wekelijkse basis opgeleverd met een gemiddelde tussen de 500 – 1000 producten per maand.
ROYAL TEXTILE product- en categorieteksten
Alembo werkt zo’n 5 jaar samen met Royal Textile, een totaal leverancier in bed & bad textiel met meer dan 2500+ producten. De teksten die geschreven worden variëren van lengte en categorie. Daarnaast schrijft Alembo langere landingspagina’s en merkteksten voor Dreamhouse Bedding en Primaviera de Luxe. Teksten worden in Excel of Word geschreven en opgeleverd. Royal Textile ervaart de samenwerking als prettig vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding en de tijdbesparing.
PI MARKETING landingspagina's
PI Marketing is hét full service online marketing bureau op het gebied van online marketing in de Travel Industry. PI Marketing werkt sinds 2018 samen met Alembo en Alembo ondersteunt bij het schrijven van landingspagina's, productpagina's of categoriepagina's. Zowel Engelstalig als Nederlandstalig. De teksten bestaan uit 350 - 500 woorden en worden met html code opgeleverd.
BOL.com productverrijking en data entry
De werkzaamheden voor bol.com variëren van het aanpassen van afbeeldingen, of herplaatsen van producten in categorieën tot het volledig verrijken van producten welke voorzien worden van afbeelding, attribuut, titel en tekst. Door een toename van automatisering is het werk dat Alembo voor bol.com doet merendeels verschoven van content naar het uitvoeren van data entry ondersteunende taken voor de content afdeling zoals pricing.
YOURDECORATION content support in Shopify
Yourdecoration.nl biedt een uitgebreide keuze aan wanddecoratie en een ruim assortiment uit vele prachtige afbeeldingen met motieven voor elke ruimte in huis. Yourdecoration biedt fotobehang, posterstrips en fotolijsten aan. De contentafdeling van Alembo ondersteunt Yourdecoration met diverse content werkzaamheden: het aanpassen van meta descriptions, afbeeldingen opzoeken, hernoemen en resizen, kenmerken opzoeken en toevoegen en de juiste categorie toewijzen aan producten. Er wordt gewerkt in verschillende tools / CMS Shopify.
LEENBAKKER chunkproject
Leenbakker heeft Alembo gevraagd om bij een grootschalig chunkproject te ondersteunen. Hierbij worden producten op de correcte manier gemapt of gechunkt zodat de producten voortaan in de juiste categorie staan en dus beter gevonden worden op de website middels zoeken of filteren. Meer dan 30.000 producten zijn in de juiste catgorie gezet en in deelbatches wekelijks opgeleverd.
INTERTOYS folderclipping, productteksten, titels en attributen verrijken
Alembo werkt jarenlang samen met Blokker en Intertoys (voorheen onder de Nextail formule) en verrijkt op wekelijkse basis content voor de webshops. De werkzaamheden variëren van het bewerken van online folders, opzoeken en aanpassen van pricings, aanpassen van titels, toevoegen van attributen tot het volledig optimaliseren van de producten met een tekst, titel en attributen. De samenwerking wordt door beide partijen als zeer prettig ervaren door de snelle communicatie en fijne afstemming.
Previous slide
Next slide

Aanpak Webteksten uitbesteden

Met een team van meer dan 300 medewerkers helpen wij Nederlandse en Belgische klanten vanuit Suriname met BPO processen op afstand. 

Ieder content traject start met het inventariseren van de wensen: hoe lang moet de tekst zijn, wat is het doel, welke trefwoorden, welke tone-of-voice, moet er naast tekst ook verbetering van data kwaliteit plaatsvinden? Na de inventarisatie volgt een pilot, waar een aantal teksten worden geschreven en kwaliteit wordt afgestemd. Na eventuele feedback gaan we over tot productie van grotere aantallen per maand. U krijgt uw vaste contactpersoon in Suriname en Nederland waardoor communiceren snel en gemakkelijk gaat. 

1. Intake
Bij de intake worden alle wensen doorgenomen. Per mail worden aanvullen instructies gedeeld. De startdatum van de pilot wordt geprikt.
2. Pilot
Middels een pilot worden de teksten getoetst op de juiste tone-of-voice en afgesproken instructies. Na de pilot gaan we over tot productie.
3. Productie
Samenwerking is vastgelegd voor langere termijn. Kwalitatief goede SEO webteksten voor uw doelgroep. Opgeleverd in Excel, Word of CMS. Wekelijkse afstemming met vast contactpersoon.
Previous slide
Next slide


Tekstschrijvers website nodig?

Neem gerust contact met ons op!

Content Klantcases Alembo