Transcriptie

Wereldwijd specialist in het invoeren van Plantendata voor Internationale Musea

Het overnemen van de miljoenen plantdata

Wat is Transcriptie?

Herbarium en Entomologie collecties bevatten (vaak) miljoenen exemplaren van verborgen plantenschatten- en andere biologische vondsten. Deze collecties zijn essentieel voor de wetenschap en de toekomst. Zonder deze exemplaren zou er bijvoorbeeld geen vergelijkingsmaterialen voor onderzoeken, geen vaststelling van wetenschappelijke vondsten of tijds documentatie zijn. Met het internet, en daarmee de digitalisering van niet gestructureerde informatie, moeten musea en andere instituten geloven aan het online beheren en bijhouden van deze enorme informatie schatten. Eén van de belangrijkste functies is niet alleen het bijhouden, maar ook het verschaffen van online informatie. Door de omvang en complexiteit van de collecties is het niet verwonderlijk dat het beheren en bijhouden veel geld en tijd kost. Ook kan de kwaliteit niet goed worden gewaarborgd, onder andere door de verouderde software die wordt gebruikt.

Transcriptie is het overnemen en gestructureerd invoeren van niet-gestructureerde informatie.
Met behulp van de zelfontwikkelde applicatie DETA begeleidt Alembo onder andere Naturalis en het Smithsonian Instituut in Washington met het verwerken en digitaliseren van hun Herbarium sheet collecties. In totaal zijn dit ca 3 miljoen Herbarium sheets. Met DETA heeft de opdrachtgever continu inzicht in voortgang, kwaliteit en productieproces. Desgewenst kan gebruik worden gemaakt van de applicaties van de opdrachtgever.

Herbarium Suriname
Herbaria outsourcen data Alembo
Herbarium Plantendata Surinaams Archief

Samen succesvol digitaliseren

Picturae en Alembo partners transcriben

In opdracht van Picturae voert Alembo voor Naturalis de gegevens van miljoenen gedroogde plantensoorten in.  De gegevens zijn in het Latijn, Engels, Nederlands en Frans. Wereldwijd worden door musea de Herbaria collecties digitaal gescand. Picturae Heiloo is wereldleider in het digitaal scannen van deze complexe vellen. Picturae heeft de opleiding bij Alembo verzorgd, om zo het complexe invoerwerk goed aan te leren.

Naturalis heeft miljoenen herbarium sheets. Deze sheets bevatten informatie over planten (die gevonden zijn in diverse gebieden) en onderzoekers maken daar veelvuldig gebruik van. Naturalis heeft deze sheets professioneel laten scannen door Picturae en de informatie op de sheets is door Alembo ingevoerd. Door het digitaliseren en transcriben van de Herbariumsheets krijgen onderzoekers wereldwijd toegang tot de database van Herbaria.

Alembo helpt Picturae bij de invoer van handgeschreven Herbariumsheets, zodat deze internationaal digitaal beschikbaar zijn. Ik ben zeer tevreden over de samenwerking. De kwaliteit is prima. Medewerkers werken hard, denken goed mee, altijd bereid te helpen. Alembo ontzorgt en levert vakwerk.
Picturae
Jeroen Bloothoofd
International Sales and Business Development

Wereldwijd Specialist Herbaria Plantdata invoer

Onze Successen: Portfolio

Van handgeschreven naar digitaal: DETA applicatie

Meer dan 1,5 miljoen Plantdata per jaar

DETA, of de Data Entry en Transcriptie Applicatie, is een door Alembo ontwikkelde applicatie voor het digitaliseren van Herbarium vellen, formulieren en Entomologie collecties. Door de meervoudige ingebouwde kwaliteitscontroles blijft de kwaliteit gewaarborgd en constant. De applicatie is zo ontwikkeld dat deze overal ter wereld op elk willekeurig moment geïnstalleerd en gebruikt kan worden. Door de moderne en lichte programmeertaal is DETA geschikt voor elk type computer en kunnen er teams variërend van 2 tot 200 leden tegelijkertijd in werken.

Door met DETA uw Herbarium en/of Entomologie collecties te digitaliseren bent u niet alleen verzekerd van constante kwaliteit, maar ook de beste kwaliteit. Naast snel en hoogwaardig invoeren zijn de kosten ook laag. De kosten van een licentie bedragen 9 euro per maand.

Nederlandstalige data entry door professionals met hoge kwaliteitsstandaarden

Gegevensverwerking uitbesteden aan Alembo

Alembo ontzorgt u graag waardoor u zeer hoge kwaliteit (97-99% goed ingevuld, bij single entry) en snelheid kunt terug verwachten. Ons data- en orderentry team bestaat uit zo’n 100 medewerkers. Hierdoor zijn wij in staat om snel op te schalen en in te werken en onze ervaren expertise voor eenvoudigere of complexere trajecten in te zetten. Zowel in Nederland als in Suriname krijgt u uw eigen contactpersoon. Voor ieder traject worden afspraken gemaakt over kwaliteitsnormen, verwerkingssnelheid en wordt er middels een pilot ervaring opgedaan om zo snel over te gaan naar productie (verwerking) van grote hoeveelheden informatiestromen. 

Meer informatie over onze dienstverlening?

Neem gerust contact met ons op!

Herbaria outsourcen data Alembo