Veilingen

Altijd op tijd veilen door ontzorging bij de operatie

Online veilingen, het spelelement zorgt voor een belangrijke succesfactor van deze branche. Tot het laatste moment is het spannend of het geboden product ‘de jouwe wordt’. Verschillende producten en diensten kunnen worden gekocht via online veilingen van tickets, verblijven in hotels, antiquiteiten, kunst en producten uit faillissementen. 

Online veilingen zijn toegenomen in het afgelopen jaren en zijn niet meer weg te denken. Deze ontwikkeling is goed te verklaren. Online veilingen bieden dezelfde aspecten als hun oorspronkelijke tegenhanger zoals schaarste, concurrentie en tijdsdruk voor de klanten. Maar voor de bedrijven bieden ze juist meer, zoals lagere transactiekosten en een enorm groot bereik.

Net zoals in de E-commerce branche zien we in de online veiling branche dat grotere online veilingen succesvol zijn en gaan fuseren met andere succesvolle veilingbedrijven en kleinere online veilingen het niet redden. Doordat online veilingen dezelfde services verlenen als webshops, zoals thuisbezorgen en snel leveren, zijn E-commerce webshop concepten zoals bol marketplace een grote concurrent.

Automatisering, efficiënte logistiek, vloeiende klantenservice en controle op liquiditeit van de biedingen zijn belangrijke ontwikkelingen om te excelleren in de operatie.

Operationeel excelleren

Operationele ondersteuning door outsourcing

Het plaatsen, monitoren en afsluiten van veilingen kost tijd en kan soms arbeidsintensief zijn. Bijvoorbeeld tijdens het contentbeheer van uw veilingsite, waarbij producten in de juiste categorie geplaatst moeten worden of gedurende de verwerking van uw kavellijsten, zodat deze zo snel mogelijk geveild kunnen worden. Of bij uw klantenservice en webcare waar u geregeld te maken heeft met pieken en u hierdoor snel moet kunnen opschalen met extra kundige agents.  

Met meer dan 15 jaar ervaring in de online veilingen branche is Alembo uw partner als het gaat bij het ondersteunen van operationele processen op het gebied van klantenservice, content en administratie. Met meer dan 300 medewerkers helpen wij Nederlandse, Belgische en Internationale klanten binnen verschillende branches, zo ook de online veiling branche. Verschillende online veilingen gingen u al voor en genieten van flexibiliteit in het opvangen van de pieken met een aantrekkelijke prijsstelling. 

“Schipveiling veilt in samenwerking met de beste jachtmakelaars en het grootste veilingplatform van Europa boten of schepen. Ik heb voor Alembo gekozen vanuit de behoefte om te kunnen groeien zonder vast personeel te hoeven aan te nemen. Voor Schipveiling is de vaste contactpersoon van Alembo, een onderdeel van de onderneming. Vooral de communicatie is belangrijk en verloopt snel en duidelijk. Schipveiling besteedt taken uit als: agendabeheer, crm bijhouden, beantwoording telefonie en e-mails, het versturen van mailings en nieuwsbrieven, contentbeheer in CMS van de website, Facebook events en berichten posten, verwerken van veilingrapportages en eerste aanspreekpunt voor BVA Auctions, cliënten en verkopers."
Schipveiling
veiling branche alembo
Portfolio Alembo

Alembo biedt de volgende oplossingen:

Het resultaat 
voor u:

Meer informatie over wat wij kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op!

veiling branche alembo