SEO teksten uitbesteden?

Aantrekkelijke webteksten voor een goede prijs en betere vindbaarheid

Snel aantrekkelijke content online

SEO webteksten laten schrijven

Goede én aantrekkelijke content voor uw website is van groot belang en zorgt ervoor of een bezoeker wel of niet besluit wat bij u te bestellen. Daarbij is het belangrijk dat uw teksten voldoen aan de SEO richtlijnen, zodat bezoekers u goed kunnen vinden via Google of andere zoekmachines.  

Bent u op zoek naar een professionele SEO-tekstschrijver? Voor SEO gespecialiseerde teksten voor uw website is Alembo de juiste partner. Wij zorgen altijd voor unieke teksten, zodat er geen sprake is van “duplicate content”. 

De lengte van de teksten variëren tussen de 30 en 800 woorden. De lengte van de teksten variëren tussen de 30 – 800 woorden. 

Webcontent aanpak

Met een team van meer dan 300 medewerkers helpen wij Nederlandse en Belgische klanten vanuit Suriname met BPO processen op afstand. Ons contentteam bestaat uit ervaren schrijvers die wij op hebben gedaan met jarenlange samenwerkingen met grotere en kleine webshops als bol.com, Intertoys, Royal Textile, Nancyhomestore en fonQ. 

Ieder content traject start met het inventariseren van de wensen: hoe lang moet de tekst zijn, wat is het doel, welke trefwoorden, welke tone-of-voice, moet er naast tekst ook verbetering van data kwaliteit plaatsvinden? Na de inventarisatie volgt een pilot, waar een aantal teksten worden geschreven en kwaliteit wordt afgestemd. Na eventuele feedback gaan we over tot productie van grotere aantallen per maand. U krijgt uw vaste contactpersoon in Suriname en Nederland waardoor communiceren snel en gemakkelijk gaat. 

Ervaren schrijvers voor grote en kleinere webshops

Betaalbare tarieven voor goede SEO teksten

Onze ervaren schrijvers hebben jarenlange ervaring met het toepassen van SEO regels zodat uw teksten beter gevonden worden. 

In Nederland liggen de tarieven voor een copywriter al snel rond de €50 per uur of hoger. De tarieven van Alembo zijn een stuk lager, waardoor u aanzienlijk bespaart in kosten. Ieder traject starten wij met een pilot waarbij verwachtingen in kaart worden gebracht waaraan de teksten moeten voldoen. Denk aan lengte, keywords, tone-of-voice, structuur etcetera. 

Alembo werk zowel projectmatig als op vaste basis voor grotere en kleinere webshops uit de E-commerce. Bekijk onze content voorbeelden voor klanten.  

Onze webcontent service bestaat uit:

Het content team schrijft webteksten in verschillende soorten en maten. Van product teksten, tot landingspagina’s en blogteksten. Ook schrijven wij teksten in het Engels of kunt u ons inzetten voor het herschrijven van bestaande teksten. Wilt u teksten boven de 800 woorden uitbesteden? Bijvoorbeeld blogteksten? Dat kan via ons Nederlandse brand Socialforyou. 

Heeft u grote hoeveelheden aan productdata waarvan de kwaliteit niet optimaal is? Alembo is specialist in het verrijken van productdata: specificaties / attributen, USP’s, titels, afbeeldingen of meta data verrijken. Wij dit doen dit onder andere voor Intertoys, Royal Textile en fonQ. 

Wanneer producten niet op de juiste manier zijn toegewezen aan de juiste categorie, dan zal een consument door de filterfunctie toe te passen op de site, het betreffende product niet kunnen vinden. Super jammer en zonde, omdat u hierdoor een aankoop van een klant mist. Alembo heeft ruime ervaring met het hercategoriseren van producten: het toewijzen van producten aan de juiste categorie (chunken). Dt doen wij vaak in Excel. 

Een listing is het opvoeren van een product voor op marketplace bol.com en in de backend van de klant, bv. Shopify. Teksten, titels, kenmerken, tags en afbeeldingen worden nauwkeurig op de juiste manier geplaatst. Nieuwe product artikelen worden zo dagelijks aangevuld waardoor uw assortiment er altijd netjes bij staat.

Wilt u weten wat uw concurent doet wat betreft tarieven van dezelfde of soortgelijke producten? Alembo zoekt de prijzen van uw concurrent op en plaatst ze in een sheet, zodat u altijd weet waar u staat en of u hoger of juist lager wilt gaan. Dit doen wij o.a. voor bol.com. Daarnaast controleren we tekstueel op taal bijvoorbeeld bij reviews of advertentie plaatsingen voor een thuiszorg organisatie. 

SEO teksten schrijven onze tips

Hoe schrijft u een overtuigende tekst die past bij de doelgroep en ook nog eens goed scoort bij zoekresultaten in Google? Goed aantrekkelijk schrijven is daarbij de key, want SEO is een middel maar geen doel op zich. Lees onderstaande tips die helpen bij het schrijven van goede SEO teksten.

SEO teksten Klantencases

fonQ productteksten en attrbiuten verrijken
fonQ heeft veel product content die geschreven en verrijkt moet worden en mede dankzij het succes van de webshop, extra ondersteuning van Alembo nodig om deze snel live te krijgen. Alembo verrijkt voor fonQ kenmerken van producten, past titels aan en schrijft productteksten. Er wordt op wekelijkse basis opgeleverd met een gemiddelde tussen de 500 – 1000 producten per maand.
ROYAL TEXTILE product- en categorieteksten
Alembo werkt zo’n 5 jaar samen met Royal Textile, een totaal leverancier in bed & bad textiel met meer dan 2500+ producten. De teksten die geschreven worden variëren van lengte en categorie. Daarnaast schrijft Alembo langere landingspagina’s en merkteksten voor Dreamhouse Bedding en Primaviera de Luxe. Teksten worden in Excel of Word geschreven en opgeleverd. Royal Textile ervaart de samenwerking als prettig vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding en de tijdbesparing.
PI MARKETING landingspagina's
PI Marketing is hét full service online marketing bureau op het gebied van online marketing in de Travel Industry. PI Marketing werkt sinds 2018 samen met Alembo en Alembo ondersteunt bij het schrijven van landingspagina's, productpagina's of categoriepagina's. Zowel Engelstalig als Nederlandstalig. De teksten bestaan uit 350 - 500 woorden en worden met html code opgeleverd.
BOL.com productverrijking en data entry
De werkzaamheden voor bol.com variëren van het aanpassen van afbeeldingen, of herplaatsen van producten in categorieën tot het volledig verrijken van producten welke voorzien worden van afbeelding, attribuut, titel en tekst. Door een toename van automatisering is het werk dat Alembo voor bol.com doet merendeels verschoven van content naar het uitvoeren van data entry ondersteunende taken voor de content afdeling zoals pricing.
YOURDECORATION content support in Shopify
Yourdecoration.nl biedt een uitgebreide keuze aan wanddecoratie en een ruim assortiment uit vele prachtige afbeeldingen met motieven voor elke ruimte in huis. Yourdecoration biedt fotobehang, posterstrips en fotolijsten aan. De contentafdeling van Alembo ondersteunt Yourdecoration met diverse content werkzaamheden: het aanpassen van meta descriptions, afbeeldingen opzoeken, hernoemen en resizen, kenmerken opzoeken en toevoegen en de juiste categorie toewijzen aan producten. Er wordt gewerkt in verschillende tools / CMS Shopify.
LEENBAKKER chunkproject
Leenbakker heeft Alembo gevraagd om bij een grootschalig chunkproject te ondersteunen. Hierbij worden producten op de correcte manier gemapt of gechunkt zodat de producten voortaan in de juiste categorie staan en dus beter gevonden worden op de website middels zoeken of filteren. Meer dan 30.000 producten zijn in de juiste catgorie gezet en in deelbatches wekelijks opgeleverd.
INTERTOYS folderclipping, productteksten, titels en attributen verrijken
Alembo werkt jarenlang samen met Blokker en Intertoys (voorheen onder de Nextail formule) en verrijkt op wekelijkse basis content voor de webshops. De werkzaamheden variëren van het bewerken van online folders, opzoeken en aanpassen van pricings, aanpassen van titels, toevoegen van attributen tot het volledig optimaliseren van de producten met een tekst, titel en attributen. De samenwerking wordt door beide partijen als zeer prettig ervaren door de snelle communicatie en fijne afstemming.
Previous slide
Next slide


Goede webcontent nodig?

Neem gerust contact met ons op!

Content Klantcases Alembo