Hoe outsourcen en uitbesteden volgens de AVG?

Home/Nieuwsbrief/Hoe outsourcen en uitbesteden volgens de AVG?

Hoe outsourcen en uitbesteden volgens de AVG?

De nieuwe AVG of GDPR gaat per 25 mei 2018 in. In feite is het al ingegaan, maar dient er pas per 25 mei volledig aan te worden voldaan, en mogen sancties worden opgelegd. Veel bedrijven en overheidsinstellingen zijn daarom druk bezig met het invoeren van de maatregelen die nodig zijn om te voldoen aan de AVG. Voor bedrijven die outsourcen, werk uitbesteden buiten de EU, dienen er specifieke maatregelen genomen te worden.

Download de whitepaper outsourcen en uitbesteden volgens de AVG.

AVG Modelcontracten voor outsourcen en uitbesteden

Voor het outsourcen, het uitbesteden van werkzaamheden, waarbij wordt voldaan aan de AVG zijn er modelcontracten beschikbaar. Neem contact met ons op om meer informatie te krijgen over deze modelcontracten. Alembo beschikt over contracten die specifiek voor Verzekeraars, Klantenservice, en informatieverrijking zijn opgesteld. Wij kunnen u adviseren en waar nodig specifieke maatregelen benoemen, waarmee u voldoet aan de AVG. Overigens adviseren wij alleen die bedrijven die uitbesteden of outsourcen.

AVG de stand van zaken op de Dag van de Privacy 

Bent u benieuwd wat de stand van zaken is na de invoering op de Dag van de Privacy, een klein jaar verder? Hoe zit het met outsourcen buiten de EU, kan er nog uitbesteedt worden? Lees verder in onze blog.

Achtergrond Alembo en outsourcen

Alembo werkt inmiddels 13 jaar voor Nederlandse en Belgische bedrijven op afstand vanuit Nederland en Suriname. In Nederland werken de consultants, in Suriname worden de operationele werkzaamheden uitgevoerd. Daarbij wordt veel privacy gevoelige informatie op afstand verwerkt. Uiteraard werd en wordt er gewerkt conform de Nederlandse regelgeving waarbij volledig wordt voldaan aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. De nieuwe AVG vervangt de WBP en Alembo heeft de maatregelen genomen om aan de AVG te voldoen.

Eén van de meest eenvoudige maatregelen is om geen informatie op te slaan op de eigen servers. Wat er niet is, kan ook niet worden gehacked. Dat dit alleen niet voldoende is om te voldoen aan de AVG bij outsourcen spreekt voor zich.

Benieuwd of het interessant voor u is om werk uit te besteden of outsourcen naar Suriname?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We bespreken samen met u de mogelijkheden, risico’s en voordelen.

2019-02-12T12:09:09+01:00april 16th, 2018|