Alembo’s landelijke typewedstrijd 2019

Zaterdag 24 augustus 2019 was het dan zo ver; bij Alembo op kantoor vond de ontknoping plaats van de eerste editie van de Landelijke Typewedstrijd. De 10 deelnemers die tijdens de voorronde de hoogste scores behaalden, kwamen in het finaletoernooi live tegen elkaar uit om te strijden voor de hoofdprijs van 1500 SRD.

Binnen 1 minuut en gebruikmakend van zijn of haar eigen stijl (typen met 2, 6, 8 of 10 vingers) vertoonden de snelste typers van het land hun kunsten. De spanning was duidelijk voelbaar en van de gezichten van de finalisten af te lezen. Thuis of op je werk typen is toch net even anders dan onder het toeziend oog van je concurrenten en een publiek.
 
Na twee rondes bleken Abhishek, Gijs en Jordy het meest over stalen zenuwen te beschikken en mochten zij tegen elkaar uitkomen in de final battle. Jongste deelnemer Jordy Lamsberg was met 429 aanslagen het meest digi fast en is daarom uitgeroepen tot de grote winnaar van de Landelijke Typewedstrijd.  Abhishek Vivek Badal eindigde met 418 typeaanslagen op de 2e plaats en Gijs van Camp werd 3e met een score van 350. Heren, nogmaals van harte gefeliciteerd! Alle finalisten bedankt voor hun deelname en inzet; jullie hebben allemaal een topprestatie neergezet. Jordy is bij Alembo in dienst gekomen voor de afdeling gegevensverwerking waar we natuurlijk heel blij mee zijn.
 
Alembo heeft deze Landelijke Typewedstrijd georganiseerd om het belang van 21st century skills te benadrukken. We leven immers in het digitale tijdperk en in Suriname en de rest van de wereld zijn automatisering en digital transformation in volle gang. Typen is in dit kader “het nieuwe schrijven” en daarom een belangrijke vaardigheid om over te beschikken.


Meer weten over alembo?

Neem gerust contact met ons op!