Betere content boost sale spectaculair!

Goede content kost wat, is het geld weggesmeten of is het geld juist nuttig besteed? Deze vraag vanuit onze klanten horen wij vaak: hoeveel effect heeft mijn besteedde euro? Het gebruikelijke antwoord dat het afhangt van de grootte van de site, lengte van de tekst, titels, ingevulde attributen, trefwoordgebruik, afbeeldingen enz enz is allemaal waar, maar wat heb je er echt aan? Lastig hard te maken, dus hebben we samen met Bol.com een trial gedaan van 320 producten.

De aanpak was simpel

  • Voer een 0-meting uit
  • Verbeter voor 160 van de producten de content beperkt = weinig kosten
  • Verbeter voor 160 van de producten de content volledig = meer kosten
  • Volg de producten vier weken lang en kijk wat voor effect het heeft op het bezoek en de sales
  • Kijk wat de verkoop doet van de producten die niet zijn verbetert

Super resultaat

Het resultaat was bijna spectaculair te noemen.

Ten eerste is de algehele sales over alle producten, dus zowel de geselecteerde als de niet geselecteerde producten, gestegen met 10% in de meetperiode. De markt trekt aan en dat is goed nieuws. Deze organische groei van 10% mag derhalve worden afgetrokken van de pilotresultaten.

Voor de producten die beperkt verbeterd zijn is het resultaat:

  • Bezoekers gestegen met 20%
  • Orders gestegen met 57%

De verbeterde en goede content trekt meer bezoekers en heeft een super resultaat op het aantal orders. Klanten kopen sneller producten die verrijkt zijn met goede content.

Spectaculair

Nog beter is het effect bij volledig verbeterde content, inclusief afbeeldingen:

  • Bezoekers gestegen met 49%
  • Orders gestegen met 83%

Goede content trekt niet alleen meer bezoekers, het verbetert ook de conversie. Het aantal orders is in de periode bijna verdubbeld.

De businesscase is meer dan positief te noemen.

Onderzoek resultaten van goede content door de klant gemeten

Dit zijn de resultaten die de klant heeft gemeten. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die Alembo kan bieden, of wenst u meer details over de meting, neem dan contact met ons op.

Alembo beschikt over een groot team van contentspecialisten die wekelijks voor een steeds groter aantal bedrijven de content optimaliseert. De uitkomsten van dit onderzoek, bevestigen de belangrijke rol die content speelt bij de vindbaarheid en extra omzet voor webshops.


Meer weten over alembo?

Neem gerust contact met ons op!