Frank Veldhuizen presenteert software voor transcriptie tijdens spnhc congres in chicago

Making the Case for Natural History Collections

Van 25 tot 31 mei vindt het jaarlijkse SPNHC Congres plaats in het Field Museum in de ‘Windy City’; Chicago.

Elk jaar komen hier Herbaria en Entomologie enthousiastelingen samen om de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en preservering te bespreken.
 
Naast het bezoeken van het congres zal dit jaar onze CEO Frank Veldhuizen middels een live demo en presentatie zijn kennis delen over de door Alembo ontwikkelde applicatie DETA. De Data Entry en Transcriptie Applicatie zorgt ervoor dat de Herbarium collecties, formulieren en andere informatiedragers, snel kunnen worden verwerkt waarbij de kwaliteit gewaarborgd blijft. Met meer dan 5.000.000 Herbarium exemplaren en 300.000 formulieren succesvol verwerkt door DETA kunnen we zeggen dat het een uitmuntende applicatie is!
 
Trots zijn wij op onze samenwerkingen met Picturae, een uitmuntend bedrijf met ongekende scan- en digitalisering apparatuur. Samen hebben wij gewerkt voor het Smithsonian Museum of Natural History in Washington, Naturalis in Leiden en Meise Plantentuin in België, maar dit zijn niet de enige organisaties die hebben gekozen voor DETA:
  • Naturalis Leiden, Nederland
  • The Smithsonian Institution’s National Museum of Natural History, Washington
  • Meise Plantentuin, België
  • KEW Gardens, London
  • Universite Claude Barnard in Lyon
  • CANBR Australië
  • En nog veel meer
Naast het bezoeken van- en presenteren op het SPNHC congres, is Alembo ook een trotse Gold sponsor van dit evenement. We kijken dan ook uit naar ons bezoek! Benieuwd hoe het bezoek was, lees hier verder over onze ervaringen.


Meer weten over alembo?

Neem gerust contact met ons op!