Meer dan 15000 producten verbeteren voor bol.com

Binnen bol.com kwam de vraag of Alembo kan helpen om de contentkwaliteit van bol.com verkopers te verbeteren. Een ambitieus project om producten van verkopers die nu ‘zwak scoren’ of door gebrekkige data kwaliteit niet zichtbaar zijn, een boost te geven. Met als doel dat door de de verbeteringen in productinformatie, afbeeldingen en teksten, bezoekers meer gaan bestellen en de conversie en verkoop omhoog gaat. 

De scope van het project was om binnen 6 weken tijd 15000 producten geoptimaliseerd te hebben. Middels excelsheets gaan Alembo medewerkers aan de slag met het opzoeken van ontbrekende afbeeldingen, het aanvullen van attributen (specificaties) en het verbeteren van titels en het schrijven van SEO productteksten. Waarna bol.com de data vervolgens upload op bol.com.

Het project was door de grote hoeveelheid aan producten en de korte doorlooptijd van 6 weken ambitieus. Alembo is erin geslaagd om binnen 2 weken de juiste medewerkers te selecteren. In totaal zijn er meer dan 30 medewerkers geselecteerd die snel ingewerkt moesten worden zodat ieder ready was voor de start.

Talentvolle medewerkers, een strakke planning, slim en efficiënt werken, sturen op feedback en kwaliteit en de prettige wekelijkse afstemming met ons team van bol.com heeft ervoor gezorgd dat wij de deadline (24 december) hebben gehaald. Bol.com is tevreden met het uiteindelijke resultaat en ‘as we speak’ worden de resultaten gemonitord en gemeten. Slimme algoritmes maken het mogelijk om inzichtelijk te krijgen hoe de verbeterde content ‘scoort’. 

In maart krijgen we een uitgebreide evaluatie van bol.com. Bol.com zag gedurende het project al zichtbaar resultaat n.a.v. de verbeteringen die zijn aangebracht bij de producten die specificaties misten, dus we zijn superbenieuwd naar de bevindingen. 

Over Alembo en bol.com

Alembo werkt meer dan 10 jaar samen met bol.com en ondersteunt bij het verbeteren van data en content. De samenwerking begon met het opzoeken van plaatjes van CD hoesjes. Daarna breidde de samenwerking uit. Alembo ondersteunde bol.com bij het opzoeken van specificaties, afbeeldingen en het schrijven van productteksten. Diverse productcategorieën zijn hierdoor sneller online gegaan. Sinds 2020 zien we een groei in aanvragen van verkopers van bol.com voor ondersteuning bij listings. Alembo is sinds 2021 partner van bol.com voor deze verkopers


Geef vandaag nog een boost aan uw business

Neem gerust contact met ons op!

Operationele diensten uitbesteden