Hoe outsourcen en uitbesteden volgens de AVG?

Bewerking, betrokkenen en onze maatregelen

Dataverwerking door gespecialiseerde dienstenleveranciers

De AVG/GDPR is alweer enige tijd van toepassing. De AVG heeft onder andere het doel om privacygerelateerde persoonlijke informatie te beschermen.

Alembo verwerkt voor veel van haar klanten persoonsgegevens die vallen onder de AVG. Uiteraard werkt Alembo volledig conform de richtlijnen beschreven in de AVG. Voor iedere opdracht waarbij privacygerelateerde informatie wordt verwerkt, stelt Alembo een verwerkersovereenkomst op basis van het Europees standaard model op. In onze whitepaper wordt beschreven hoe Alembo privacy gevoelige informatie verwerkt conform de AVG.

AVG whitepaper

AVG Modelcontracten voor outsourcen en uitbesteden

Voor het outsourcen, het uitbesteden van werkzaamheden, waarbij wordt voldaan aan de AVG, zijn modelcontracten beschikbaar. Neem contact met ons op om meer informatie te krijgen over deze modelcontracten. Alembo beschikt over contracten die specifiek voor Verzekeraars, Klantenservice, en informatieverrijking zijn opgesteld. Wij kunnen u adviseren en waar nodig specifieke maatregelen benoemen, waarmee u voldoet aan de AVG. Overigens adviseren wij alleen de bedrijven die uitbesteden of outsourcen.

AVG de stand van zaken op de Dag van de Privacy

Bent u benieuwd wat de stand van zaken is na de invoering op de Dag van de Privacy, een klein jaar verder? Hoe zit het met outsourcen buiten de EU, kan er nog uitbesteedt worden? Lees verder in onze blog.

Alembo en outsourcen

Alembo werkt inmiddels al meer dan 15 jaar voor Nederlandse en Belgische bedrijven op afstand vanuit Nederland en Suriname. In Nederland werken de consultants, in Suriname worden de operationele werkzaamheden uitgevoerd. Daarbij wordt veel privacy gevoelige informatie op afstand verwerkt. Uiteraard werd en wordt er gewerkt conform de Nederlandse regelgeving, waarbij volledig wordt voldaan aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). De nieuwe AVG vervangt de WBP en Alembo heeft de maatregelen genomen om aan de AVG te voldoen.

Eén van de meest eenvoudige maatregelen is om geen informatie op te slaan op de eigen servers. Wat er niet is, kan ook niet worden gehacked. Dat dit alleen niet voldoende is om te voldoen aan de AVG bij outsourcen spreekt voor zich.

Administratieve backoffice uitbesteden

voordelen van outsourcing

Het uitbesteden van activiteiten kan op verschillende manieren plaatsvinden. Soms kan dit door middel van offshoring, door het uitbesteden naar overzeese bestemmingen zoals Suriname of India. Of het uitbesteden vindt plaats door in het land zelf een externe leverancier te vinden. Wat zijn de voordelen van BPO naar een overzeese bestemming? We hebben er een aantal op een rij gezet:

Een groot voordeel is dat Nederlands de voertaal in Suriname is, waardoor de communicatie en uitvoeringen gemakkelijker gaan dan in de bekende offshoring landen zoals India, de Filippijnen en nearshore zoals Roemenië. Daarnaast selecteren en trainen wij onze mensen specifiek op hun taalvaardigheid en uitspraak. Uiteraard heb je met callcenter werk te maken met een licht accent, maar dit is niet anders dan wanneer een agent in Nederland een telefoontje opneemt die een accent heeft. Ook ervaren onze klanten geen verschil in de webteksten die wij wekelijks opleveren.

Bij Alembo zijn meer dan  300 medewerkers werkzaam met een goed opleidingsniveau. Ze zijn gemiddeld MBO of HBO opgeleid. We besteden veel aandacht aan training en doorgroeimogelijkheden en hebben een zeer laag verloop en ziekteverzuim. Aandacht voor een goede werksfeer vinden wij erg belangrijk, omdat dit zich doorvertaalt in goede resultaten en een gezond werkklimaat. 

Surinaamse mannen en vrouwen zijn zeer servicegericht, het zit in hun DNA om vriendelijk, warm en geïnteresseerd te zijn. Deze kracht vertaalt zich in een goede en open houding naar klanten toe, via de telefoon, email, chat of andere kanalen. Tegelijkertijd is de Nederlandse cultuur en manier van omgang hen zeer bekend en kan men goed omgaan met de directe en zakelijke manier van afstemmen. Alembo stimuleert haar mensen om zelf oplossingen te bedenken en proactief te zijn; belangrijke competenties die bijdragen aan succesvolle resultaten en klantrelaties.

U betaalt gegarandeerd een goede prijs, tegen een goede kwaliteitverhouding. Jarenlang gingen andere klanten u voor en deze zijn nog steeds tevreden offshoringspartner van Alembo. Hoe bewaken wij een goede kwaliteit? Voor onze projecten hebben we een intern kwaliteitssysteem en continue kwaliteitsbewaking. Daarnaast besteden wij zorg aan de werving en selectie van onze mensen, heeft u een persoonlijk contactpersoon in Nederland en Suriname, duidelijke afspraken over meetbare doelen en resultaten, veilige en stabiele IT omgeving en transparantie in communicatie over de voortgang. We werken conform ISO9001 en voeren onze projecten uit conform de AVG wetgeving. Doordat de lonen een stuk lager liggen in Suriname dan in Nederland bespaart u al snel 30 -50% op uw kosten.

Overweegt u de openingstijden van uw klantenservice te verlengen? Outsourcing naar Alembo biedt de oplossing. Wij zijn 24×7 open voor al uw klantvragen. Maar ook als u bijvoorbeeld te maken heeft met dagopleveringen bij akteverwerking of dagrapportages kunt u gebruik maken van onze diensten. Als uw werkdag ophoudt, gaan wij gewoon verder. Het uitvoeren van klantenservice of administratie kan goed vanuit Suriname worden uitgevoerd door uitstekende internetcapaciteit. Suriname is via meerdere glasvezelverbindingen gekoppeld aan het America net. Wij hebben 3 internetproviders, de belangrijkste is een glasvezelverbinding en daar bovenop is een 4G dataverbinding en ADSL. Door deze 3 onafhankelijke verbindingen is het internet van uitstekende kwaliteit en snelheid.

Heeft u te maken met seizoenspieken en is het lastig om snel, goed opgeleid personeel te vinden? Alembo zorgt voor een flexibele schil om uw organisatie, waardoor u snel de juiste capaciteit aan het werk heeft. 

In Suriname is het in de wintertijd 4 uur en in de zomertijd 5 uur vroeger dan in Nederland. Dit kan zeer handig zijn wanneer u te maken heeft met dagopleveringen. Wanneer het kantoor in Nederland sluit, werkt Alembo nog even verder, waardoor u meer gedaan krijgt op een dag. 

Veel Surinamers hebben familie wonen in Nederland of zijn in Nederland geweest. Ze krijgen Nederlands op school, en veel van de Nederlandse cultuur (ivm koloniale verleden) is nog steeds zichtbaar zoals: het NOS journaal, Nederlandse producten in de supermarkt en Nederlandse bedrijven en scholen. Hierdoor zijn Surinamers ook bekend met de Nederlandse cultuur, wat communiceren aanzienlijk vergemakkelijkt. Uiteraard zijn er ook cultuurverschillen maar dat kan juist positief uitpakken. 


Start vandaag met veilig outsourcen

Neem gerust contact met ons op!

data entry