Effectieve webcontent met video en tekst


Uw websitehomepage is vaak de eerste ervaring die uw websitebezoekers hebben met uw bedrijf. Daarom is het zo belangrijk om een goede eerste indruk te maken, voordat bezoekers verder klikken. De keuze in welke webcontent u gebruikt en hoe u dit vormgeeft, biedt oneindig veel mogelijkheden om de gebruikerservaring van uw website te boosten. Een goede combinatie van visueel en tekst is hierbij key. Maar welke webcontent is nou echt effectief?

Do’s voor visuele webcontent voor je website

Visuals mogen niet ontbreken. Naast dat ze interface van uw website aanzienlijk verbeteren, zijn video’s, afbeeldingen en andere illustraties, ideale tools om o.a. de sessieduur te verlengen, de bounce rate te verlagen en voor meer leadgeneratie. Zo zorgt video content voor 78% meer traffic naar uw website wanneer u het implementeert op uw homepagina. Maar er zijn nog wat andere do’s voor om effectieve visuele content te creëren:

  • Van tekst naar visueel: vervang grote stukken tekstuele content door een uitlegvideo of infographic. Een infographic is perfect om procesmatige of cijfermatige informatie visueel, aantrekkelijk en duidelijk weer te geven.
  • Klikbare visuals: GIFs, HTML5-illustraties, video content en klikbare logo’s. Het verbaast u hoe vaak mensen klikken op visuals om te kijken of er nog wat achter zit. Maak ze dan ook clickable! Zo verlaagt u direct de bounce rate en leid u bezoekers gemakkelijk door meerdere pagina’s op uw website.
  • Testimonials: ook vaak video reviews genoemd. Reviews en beoordelingen is webcontent dat vaak enorm wordt onderschat. Maar het is erg doeltreffend om potentiële klanten over de streep te trekken. Mensen geloven andere mensen eerder dan wanneer u als bedrijf iets zegt. In een video kunt u er ook een gezicht bij plaatsen. Super effectief en visueel sterk voor uw pagina’s!

Do’s voor tekstuele webcontent

Naast visuele webcontent, heeft een goedwerkende website altijd de nodige tekstuele informatie. Hoewel de meeste mensen visueel zijn ingesteld, draagt tekst ook aanzienlijk bij aan het visuele plaatje en het succes van uw website:

  • Chunken: vermijd lange stukken tekst op belangrijke pagina’s, zoals uw homepage of dienstenpagina’s, door te ‘chunken’. Oftewel, gebruik kleine stukjes bondige tekst. Leest makkelijker, bewaart het overzicht en komt ook vriendelijker over voor het oog. Scoort u visueel dus ook punten mee!
  • SEO: websiteteksten zijn enorm effectief voor SEO. U kunt met veel kleine tweaks al een hele hoop betekenen voor de organische Google-ranking van uw pagina. Maak belangrijke woorden bold, doe een uitgebreide zoekwoordanalyse en verwerk zoekwoorden in de tekst, zorg voor een passende metadescriptie en ga voor optimale leesbaarheid!
  • Eigen stem: ieder stemgeluid is anders, zo ook die van uw website. Ga voor een originele en unieke tone of voice. Dit stimuleert herkenning, zorgt voor een leidraad in uw externe communicatie, verbetert de leesbaarheid en maakt het lezen ook gewoon een stuk leuker. Zie het als een persoon die spreekt met eigen jargon en uitspraken. Belangrijk is hierbij wel dat u altijd begrijpelijk bent voor websitebezoekers. En natuurlijk, dat al uw contentschrijvers de tone of voice goed beheersen.

Cooler Media, The Explanation Company heeft bijgedragen aan het schrijven van dit artikel. Wilt u meer tips over vloggen, video of filmen in het algemeen? Kijk dan op https://www.coolermedia.nl/blog/.

Wilt u meer tips over effectieve SEO webcontent of productomschrijvingen?  Neem gerust contact met ons op!


Geef vandaag nog een boost aan uw business

Neem gerust contact met ons op!

Operationele diensten uitbesteden