MVO 2021 en sneak preview 2022

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Alembo

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in 2021

Young Professional Cafe

Ook dit jaar hebben we gekeken hoe wij een positieve impact op de wereld om ons heen kunnen maken. Centraal hierbij staat de ontwikkeling van ons team en het bieden van een vruchtbare omgeving waar jong talent kan samenkomen en leren van elkaar en industrie-seniors. Eén van de initiatieven die we dit jaar hebben ondersteunt is het Young Professionals Café in Paramaribo. Hier worden wekelijks informatieve events georganiseerd om starters op de arbeidsmarkt op te leiden en te helpen hun talenten te ontwikkelen. Initiatiefnemer Bryan van ‘t Kruys is de samenwerking met Alembo aangegaan om de grote groep Young Professionals die Paramaribo rijk is te helpen hun ambities te verwezenlijken.

Alembo heeft een grote groep young professionals in dienst die wij graag extra ondersteunen op educatief- en carrière gebied. Zo stellen wij kennis en budget beschikbaar aan het Young Professionals Café voor de verschillende events en workshops.

De sociale beperkingen van het afgelopen jaar hebben hun weerslag gehad op de ontwikkeling van deze groep, bestaande uit circa 9.000 HBO/Adek studenten en naar schatting 20.000 young professionals in Paramaribo. Om een positieve bijdrage te leveren is in nauwe samenwerking met Alembo gekeken naar manieren om deze groep te ondersteunen. Met de komst van het Young Professionals Café is er een grote stap in de goede richting gezet.

Young Professional Cafe Suriname

Villa Zapakara & Zaplab

Villa Zapakara richt zich op kunst- en cultuureducatie middels interactieve landen tentoonstellingen. Daarbij focust het ZapLab, onderdeel van Villa Zapakara, op technische educatie. Het ZapLab is een werkruimte met verschillende geavanceerde machines waar jonge uitvinders en ontwikkelaars gebruik van kunnen maken . Het doel van het ZapLab is om iedereen de mogelijkheid te geven op een laagdrempelige en leuke manier met uitvinden kennis te maken.

Het Villa Zapakara thema DigiSmart past helemaal binnen ons MVO beleid. Alembo biedt ondersteuning op het gebied van technische kennis. Zo hebben wij de website gebouwd en kan Villa Zapakara bij ons terecht voor het maken- of opnieuw aanschaffen van laptops en computers. Ook ondersteunen we de organisatie met de professionele ontwikkeling van het team door middel van trainingen en hebben wij een aantal laptops gedoneerd waarmee zij goed kunnen werken.

Artist in Residence

Artist in Residence biedt jonge Surinaamse artiesten een plek om hun kunstwerken te tonen. Ook worden hier workshops georganiseerd gegeven door de artiesten. Het doel is dat ook tijdens de pandemie artiesten kunnen blijven doorwerken op een leuke en creatieve manier. Om de Surinaamse kunstenaars community te ondersteunen heeft Alembo kennis, techniek en financieel bijgedragen. Ook hebben we voor onze organisatie workshops afgenomen om zo ons team ook creatief uit te dagen en te laten ontspannen.

Onze MVO focus in 2022

In 2022 gaan we nog een stap verder: naast leuke events organiseren met de focus op plezier en professionele ontwikkeling,  worden onze SDG’s, of Sustainable Development Goals hieraan toegevoegd. Hiervoor hebben wij een SDG stuurgroep opgericht en hebben 15 collega’s een tweedaagse training van de UN gehad. 

Per thema organiseren we verschillende events en ondersteunen we lokale organisaties die deze doelen onderstrepen. Samen bouwen we aan een betere toekomst voor iedereen. 

Sustainable Development Goals

Employee Engagement

Zoals onze Operationeel Directeur Eline Verhek zegt: talent moet je net als een plant blijven verzorgen. Om te kunnen blijven groeien op een duurzame manier investeren wij voortdurend in onze medewerkers. Naast het Young Professionals Café initiatief doen wij dit ook door hen voortdurend te blijven betrekken bij de stappen die Alembo als organisatie maakt. En nog leuker: om hen hier zelf over te laten vertellen en ze even in de spotlight te zetten. Dit jaar zijn we gestart met onze MVO video serie van ons team in Suriname. Elke 1 à 2 maanden delen we een leuke video waarin een teamlid zijn of haar werk in 60 seconden vertelt, een terugblik van een afgesloten periode of een video van één van onze leuke events.

Eén van deze events is de Glow & Grow Quiz. Een quiz die in het teken staat van persoonlijke en professionele groei. Ook is er een Yogasessie live gestreamd zodat ook alle thuiswerkers fris en fruitig achter de laptop kunnen zitten.


Geef vandaag nog een boost aan uw business

Neem gerust contact met ons op!