Wat kost een tekstschrijver?

SEO teksten tarieven welke mogelijkheden zijn er

Heel veel verschillende tarieven webteksten

Wat kost een tekstschrijver?

De tarieven voor Nederlandstalige tekstschrijvers variëren tussen 35 en 150 euro per uur. De tekstschrijvers van Alembo zijn goedkoper en bieden goede SEO webteksten voor een betaalbare prijs. Wij schrijven teksten tot zo’n 800 woorden. Ook is het mogelijk om blogteksten (1400-1500 woorden) via de partner van Alembo (socialforyou) uit te besteden.

Er is een divers aanbod van tekstschrijvers op de markt. Tekstbureaus, freelanche tekstschrijvers, copywriters. Wat een tekstschrijver kost is goed om te weten echter het is nog interessanter te weten wat een tekstschrijver uiteindelijk oplevert en of dit in lijn is met wat u ervoor over heeft. Wat een webtekst kost is afhankelijk van een aantal factoren

Uurtarief, prijs per woord, of vast bedrag per project of tekst; verschillende varianten zijn aanwezig bij aanbieders. 

Hoe ingewikkeld is het om de tekst te schrijven? Een korte webtekst kost minder tijd dan een lange creatieve blog waar meer research voor nodig is. Daarom zijn de tarieven doorgaans hoger voor complexere schrijftrajecten dan simpele schijf opdrachten. Ook is het afhankelijk van de beschikbare broninformatie of het schrijven sneller of langzamer gaat. 

Hoe vaak wilt u gebruik maken van de externe schrijfpartij? Eenmalige projecten zijn doorgaans duurder, dan projecten die maandelijks terugkomen en waar meer werk en uren aan vastzitten.

Wanneer is de deadline van het project? Ook dit kan invloed hebben op het project, spoedtrajecten waar overuren of werk na werktijd voor nodig is om de deadline te halen, zijn duurder dan projecten waar binnen afgesproken tijd, de gewenste capaciteit voor ingezet kan worden.

Kwalitatief goede teksten voor een betaalbare prijs. Bent u op zoek naar een goede tekst voor een betaalbare prijs, dan bent u bij Alembo aan het juiste adres. Wanneer u op zoekt bent naar een journalistieke, zeer creatieve teksten over onderwerpen waar weinig tot geen informatie te vinden is en waar research voor nodig is? Dan kunt u beter op zoek naar andere partijen.

ervaren tekstschrijvers voor Ecommerce

Goede tekstschrijvers verdienen zichzelf terug

Alembo heeft uitstekende tekstschrijvers die vanuit Suriname werken waardoor u interessante tarieven betaalt. Door te investeren in tekstschrijvers verdient u de kosten vanzelf terug. Uw dienst of product wordt daardoor beter gevonden en spreekt uw doelgroep aan waardoor bezoekers sneller contact met u opnemen. De officiële voertaal in Suriname is Nederlands en Alembo selecteert alleen de allerbeste schrijvers voor onze Nederlandse en Belgische klanten. 

Iedere opdracht starten wij met een pilot waar we eerst de verwachtingen van de teksten in kaart brengen en een aantal proefteksten schrijven om zo de juiste kwaliteit te leveren. Tijdens de voorbereiding met de klant stemmen we een aantal zaken af zoals: wat is het doel van de tekst, de doelgroep, welke trefwoorden moeten toegepast worden, welke sfeer / tone-of-voice, opbouw en structuur van de tekst en de lengte van de teksten. Alembo werkt zowel projectmatig als op vaste basis voor grotere en kleinere webshops uit de E-commerce. 

Onze webcontent service bestaat uit:

Het content team schrijft webteksten in verschillende soorten en maten. Van productteksten, tot landingspagina’s en blogteksten. Ook schrijven wij teksten in het Engels of kunt u ons inzetten voor het herschrijven van bestaande teksten. Wilt u teksten boven de 800 woorden uitbesteden? Dat kan via onze brand socialforyou.

Heeft u grote hoeveelheden aan productdata waarvan de kwaliteit niet optimaal is? Alembo is specialist in het verrijken van productdata: specificaties / attributen, USP’s, titels, afbeeldingen of meta data verrijken. Wij dit doen dit onder andere voor Intertoys, Royal Textile en fonQ. 

Wanneer producten niet op de juiste manier zijn toegewezen aan de juiste categorie, dan zal een consument door de filterfunctie toe te passen op de site, het betreffende product niet kunnen vinden. Super jammer en zonde, omdat u hierdoor een aankoop van een klant mist. Alembo heeft ruime ervaring met het hercategoriseren van producten: het toewijzen van producten aan de juiste categorie (chunken). Dt doen wij vaak in Excel. 

Een listing is het opvoeren van een product voor op marketplace bol.com en in de backend van de klant, bv. Shopify. Teksten, titels, kenmerken, tags en afbeeldingen worden nauwkeurig op de juiste manier geplaatst. Nieuwe product artikelen worden zo dagelijks aangevuld waardoor uw assortiment er altijd netjes bij staat.

Wilt u weten wat uw concurent doet wat betreft tarieven van dezelfde of soortgelijke producten? Alembo zoekt de prijzen van uw concurrent op en plaatst ze in een sheet, zodat u altijd weet waar u staat en of u hoger of juist lager wilt gaan. Dit doen wij o.a. voor bol.com. Daarnaast controleren we tekstueel op taal bijvoorbeeld bij reviews of advertentie plaatsingen voor een thuiszorg organisatie. 

Over Alembo

Met meer dan 300 medewerkers is Alembo een van de grootste BPO bedrijven van Suriname en werken wij voor Nederlandse, Belgische en wereldwijde organisaties. We doen dit al 15 jaar met succes. Diensten die wij leveren zijn: klantenservice, administratieve backoffice, financiële administratie, data entry, virtuele assistentie en webcontent. Wij werken voor grote bedrijven, maar ook voor MKB bedrijven of ZZP’ers. Outsourcing van activiteiten biedt veel voordelen zoals schaalvergroting, snellere groei, flexibele inzet van collega’s op afstand en kostenbesparing. 

Content Klantcases Alembo

Aanpak content uitbesteden

Ons contentteam bestaat uit ervaren schrijvers die wij op hebben gedaan met jarenlange samenwerkingen met grotere en kleine webshops als bol.com, Intertoys, YourDecoration, Nationale Hulp Gids, Royal Textile, Nancyhomestore en fonQ. 

Ieder content traject start met het inventariseren van de wensen: hoe lang moet de tekst zijn, wat is het doel, welke trefwoorden, welke tone-of-voice, moet er naast tekst ook verbetering van data kwaliteit plaatsvinden? Na de inventarisatie volgt een pilot, waar een aantal teksten worden geschreven en kwaliteit wordt afgestemd. Na eventuele feedback gaan we over tot productie van grotere aantallen per maand. U krijgt uw vaste contactpersoon in Suriname en Nederland waardoor communiceren snel en gemakkelijk gaat. 

1. Intake
Bij de intake worden alle wensen doorgenomen. Per mail worden aanvullen instructies gedeeld. De startdatum van de pilot wordt geprikt.
2. Pilot
Middels een pilot worden de teksten getoetst op de juiste tone-of-voice en afgesproken instructies. Na de pilot gaan we over tot productie.
3. Productie
Samenwerking is vastgelegd voor langere termijn. Kwalitatief goede SEO webteksten voor uw doelgroep. Opgeleverd in Excel, Word of CMS. Wekelijkse afstemming met vast contactpersoon.
Previous slide
Next slide


Tarief tekstschrijver nodig?

Neem gerust contact met ons op!

Productteksten uitbesteden