Sourcing strategie voor een succesvolle samenwerking

Een sourcing strategie is van essentieel belang

Alles zelf doen, samenwerken of uitbesteden? Deze vragen komen bij iedere organisatie regelmatig terug. Succesvolle organisaties willen niet alles zelf doen en beseffen dat het inzetten van andere partijen nodig is voor verdere groei. Denkt u aan sourcing en wilt u sparren over uw sourcing strategie? Door het uitbesteden van diensten kunt u veel kosten besparen én beter richten op de core business. 

Alembo kan u adviseren en vormgeven van de sourcing strategie in het voortraject; is er een interessante businesscase, welke voorbereidingen zijn er, wat is nodig om het werk over te dragen, welke SLA spreken we af, hoe staat het met de beveiliging van mijn gegevens en hoe worden rapportages ingeregeld? Wilt u één of meer diensten aan Alembo outsourcen? Het is dan belangrijk dat u vooraf een sourcing strategie formuleert over het uitbestedingsproces, en deze dient aan te sluiten op de doelstellingen van de organisatie.

Wij geloven in het verbeteren en vereenvoudigen van processen met lagere kosten en hoge kwaliteit. Voor veel organisaties is outsourcing een ingrijpende beslissing, terwijl het overzees uitbesteden van processen  juist geweldige kansen biedt: het maakt uw business sterker, winstgevender, efficiënter en klantgerichter. Het spreekt voor zich dat u door offshoren van front- of backoffice processen meer flexibiliteit wenst en goede kwaliteit verwacht met de juiste resultaten. Dit bereikt u alleen door zelf goed voorbereid te zijn en samen te werken met een ervaren offshore leverancier die u goed ondersteunt bij de overzeese transformatie en overdracht. Door samen het voortraject goed in te regelen, transparant en open te zijn en heldere afspraken te maken, bereikt u samen met uw sourcing partner een langdurig en tevreden partnerschap. Alembo is als BPO leverancier, meer dan 15 jaar actief, vanuit Suriname. Met meer dan 300 collega’s staan wij 24×7 voor u klaar. 

Waarom een sourcing strategie?

Meer en meer organisaties besteden werkzaamheden uit zoals IT,  de boekhouding, het verwerken van gegevens, het schrijven van SEO-teksten of blogs en de klantenservice. Samen met uw sourcingpartner wordt vormgegeven aan een effectieve sourcing strategie en implementatie. Deze strategie zorgt er niet alleen voor dat u meer tijd heeft voor uw kernactiviteiten, maar ook dat u kosten minimaliseert en flexibel in kunt spelen op pieken en dalen.

5 Redenen waarom een sourcing strategie belangrijk is:

  • Krijg helder wat het financieel oplevert door te offshoren
  • Helderheid in welke processen u in-house laat en welke u uitbesteedt
  • De juiste persoon op de juiste plek plaatsen binnen uw interne organisatie (verschuiven er rollen en taken?)
  • Wie gaat wat doen binnen de organisatie en wie begeleidt het team op afstand
  • Meer focus krijgen op kernactiviteiten 

Valkuilen bij Sourcing


Advies nodig bij sourcing strategie bepalen?

Neem gerust contact met ons op!

Tips bij outsourcing alembo