5 Redenen om werkzaamheden naar Suriname uit te besteden

Waarom outsourcen naar Suriname?

Outsourcing of uitbesteding van bedrijfsactiviteiten wordt met de dag populairder; er zijn heel veel redenen waarom bedrijven overgaan tot outsourcing. Zowel kleine als grote ondernemingen besteden diverse werkzaamheden uit bij externe dienstverleners. Deze activiteiten kunnen administratieve diensten, ICT-beheer, contentbeheer en klantenservice zijn. Het uitbesteden van taken kan bij outsourcing in het eigen land zijn, bij offshoring is er sprake van het uitbesteden van taken buiten de nationale grenzen. Welke voordelen heeft outsourcing en wat zijn de 5 redenen waarom bedrijven hiervoor kiezen?

5 redenen om werkzaamheden aan Alembo uit te besteden

Er zijn diverse redenen waarom bedrijven overgaan tot outsourcing. Deze verschillen per bedrijf; afhankelijk van de gekozen bedrijfsstrategie. De top 5 redenen om uw bedrijfsprocessen aan Alembo uit te besteden zijn:

  1. Kostenbesparing
  2. Betere focus op de core business
  3. Kennis en expertise
  4. Communicatie
  5. Flexibiliteit

1.Kostenbesparing

Wij werken vanuit Suriname, waar de loonkosten een stuk lager liggen dan in Nederland en België. Het uitbesteden van diverse werkzaamheden kan daardoor goedkoper worden gedaan, waardoor u zeker 30% op uw kosten bespaart. Daarnaast bespaart u ook op werkplekkosten omdat u minder ruimte nodig heeft door de inzet van arbeid op afstand.

2.Betere focus op de core business

Het goed bijhouden van dagelijkse terugkerende bedrijfsprocessen kost veel tijd en energie. Hierdoor verliezen bedrijven kostbare tijd die niet besteed word aan zaken waar het voor de organisatie echt om draait. Door sourcing van deze diensten is het mogelijk om u volledig te richten op de core business van uw organisatie.

3. Kennis en expertise

Alembo voert sinds 2005 voor een diversiteit aan klanten outsourcingsopdrachten in Suriname uit. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een van de grootste BPO leveranciers vanuit Suriname met meer dan 300 collega’s vanuit Paramaribo. Hierdoor hebben een schat aan ervaring opgebouwd. Wij hebben de expertise in huis om adviezen te geven over uw sourcingsvraagstuk: advies bij het opstellen van de businesscase en begeleiding tijdens de implementatiefase en daarna. Ook denken wij graag mee over het verbeteren en nog efficiënter maken van uw bedrijfsprocessen. Zowel voor eenvoudigere minder complexe trajecten (data entry) als complexere trajecten (orderverwerking, financiële administratie en seo webteksten) selecteren wij de juiste medewerkers op basis van interne tests, werkervaring en opleidingsniveau. 

5. Flexibiliteit

Als u veel te maken heeft met pieken en dalen in uw werkaanbod is een flexibele schil erg interessant. Hierdoor kunt u uw capaciteit op de juiste manier inzetten en zo efficiënt mogelijk werken. Door het inzetten van de medewerkers van Alembo ervaart u de voordelen van flexibele arbeid. U bepaalt zelf wanneer u op- of afschaalt. Uiteraard met behoud van kwaliteit en continuïteit. Veel aandacht wordt besteedt aan training, het werken met uw systemen en processen. Hierdoor kunnen we snel starten wanneer dit nodig is. Samen met u worden er afspraken gemaakt over kwantitatieve en kwalitatieve resultaten, aantallen uren en/of andere verplichtingen. Wanneer uw werkdag stopt, werken wij verder. We zijn 24/7 bereikbaar.

4. Communicatie & Cultuurverschil

In Suriname is Nederlands de officiële voertaal. Dit maakt de onderlinge communicatie wel zo gemakkelijk. Zowel in Nederland als in Suriname krijgt u uw eigen contactpersoon, zodat er snel afgestemd kan worden. Uiteraard is er wat cultuurverschil tussen Surinaamse collega’s en Nederlandse collega’s, maar dit zal minimaal zijn. De Nederlandse cultuur is in Suriname welbekend vanwege de historische achtergronden. Daarnaast zien wij het cultuurverschil (in Suriname zijn ze wat indirecter, hiërarchie speelt een grotere rol) juist als toegevoegde waarde voor samenwerking omdat dit elkaar juist kan versterken. Zie onderstaand voorbeeld van een klant van ons.  

“Omdat wij hier met elkaar erg openlijk over praten, merken we soms iets op, spreken we erover en is het daarmee ook weer gemeengoed/ geaccepteerd. Er zijn geen onoverkomelijke verschillen te benoemen. In Nederland zijn we wat directer (we beginnen in een gesprek direct over de zakelijke aspecten), in Suriname denkt men dat het onbeleefd is om meteen met de deur in huis te vallen. Dat soort dingen. We zijn allemaal gelijk, er is geen sprake van hiërarchie, behalve op vakinhoudelijk gebied. Dat informele, daar moesten de Surinaamse collega’s even aan wennen in het begin. We hebben een keer een sessie gehad over culturele verschillen en dan zie je ook wel weer dat het allemaal relatief is. We lachen ook over hoe we als mensen eigenlijk toch allemaal hetzelfde zijn."
Lammerse Accountants


Geef vandaag nog een boost aan uw business

Neem gerust contact met ons op!

team alembo suriname